Alle categorieŽn


Paginas

Verschijnselen van de paranormale wereld

Paranormale verschijnselen blijven voor de meeste mensen onverklaarbaar. Vooral voor de Westerse wereld is het paranormale vooral iets vreemds uit verre oorden. Maar ook in het Westen groeit de belangstelling voor het paranormale.

Er bestaan verschillende fenomenen die men als paranormaal kan beschouwen. Channeling, telepathie en telekinese zijn fenomenen die in dit artikelen zullen worden behandeld. Maar ook het bestaan van buitenaards leven en UFO's winnen van steeds meer mensen de interesse.

 

Channeling

Door middel van channeling kan men met de gedachten contact leggen met een overleden dierbare. Channeling wordt voornamelijk door mediums gebruikt om mensen te helpen contact met een dierbare te krijgen. Bekende mediums die via channeling zeggen te werken zijn Char Margolis en Jomanda.

 

Glaasje draaien

Een variant op het hierboven genoemde channeling is het beruchte glaasje draaien. Bij glaasje draaien gebruikt men het zogeheten ouijabord. Het is een bord waarop de letters van het alfabet afgebeeld staan. Ook staan de cijfers 0 t/m 9 op het ouijabord afgebeeld. Om een geest op te roepen legt men een glas ondersteboven op dit bord. Men legt vervolgens een vinger op de onderkant van het glas. Nu moet men vragen naar de overleden persoon en of deze wil communiceren. Bij glaasje draaien worden de armen van de aanwezigen gebruikt om het glas naar de juiste antwoorden (via de letters en cijfers) te verplaatsen.

 

Bandstemmen

Ook zegt men dat contact met elektronische apparatuur mogelijk is. Men noemt dit bandstemmen of EVP (afkorting van Electronic Voice Phenomenon). Het is een alternatief voor channeling. Via een bandstemopnemer kunt u contact leggen met een dierbare. Vaak kunt u deze bandstemmen via een zoektocht in Google op het woord "EVP" vinden.

 

Telepathie en telekinese

Telepathie is een verschijnsel waarbij mensen onderling gedachten uitwisselen. Meerdere mensen zeggen bijvoorbeeld dat zij iemand tegenkomen die zij jarenlang niet hebben gezien, net toevallig nadat zij aan deze persoon dachten. Veel mensen zien dit als een vorm van telepathie. Iemand die aan telekinese doet probeert met zijn of haar gedachten een voorwerp te plaatsen. Telekinese wordt ook wel psychokinese genoemd.

 

Buitenaards leven

De personen die zich bezighouden met buitenaards leven of het bestaan van UFOs doen dit vaak op semi-wetenschappelijke basis en niet zozeer vanuit een gave.

 

Bestaan de paranormale verschijnselen echt?

Of channeling, telekinese of telepathie echt bestaan, daar zijn de meningen over verdeeld. Critici zeggen dat wanneer er echt sprake is van paranormale verschijnselen, deze logischerwijs juist veel frequenter zouden moeten optreden. Vanuit paranormale hoek wordt daarop weer vaak gezegd dat de wetenschap ook geen verklaring heeft voor bepaalde voorvallen en dat een bovennatuurlijke verklaring zodoende veel meer voor de hand ligt.
Over de auteur

Glenn

De auteur plaatst artikelen over diverse onderwerpen


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn