Alle categorieŽn


Paginas

Bandstemmen opnemen, wat is dat?

Het verschijnsel bandstemmen is niet vaak in het nieuws. Toch wordt het verschijnsel wel steeds bekender. Dit is de naam voor een verschijnsel waarbij men zegt gesproken boodschappen van overledenen via de radio te ontvangen.

Soms ontvangt men een bandstem puur bij toeval. Het kan ook zijn dat iemand zich specifiek met bandstemmen opnemen bezighoudt. Door Friedrich Jurgenson werd het fenomeen wereldwijd bekend. Hij wordt gezien als de grote ontdekker van de bandstemmen. Deze man had als grote hobby het opnemen van vogelgeluiden. In de opnames ontdekte hij stemmen van personen die op het moment van opnemen nergens te bekennen waren.

Het is ook mogelijk om zelf bandstemmen op te nemen. Hiervoor zijn diverse technieken. Geluiden kunnen opnemen is daarbij belangrijk. Dit opnemen kan simpelweg met uw PC wanneer u een microfoon heeft.

Wat bij het opnemen van EVP belangrijk is, is dat er een achtergrondgeluid is. De hierna uitgelegde techniek wordt de schaaldraaitechniek genoemd. Er ontstaat nu een mengelmoes van geluiden. Tijdens het draaien kunt u de datum zeggen en aangeven dat u contact zoekt met het hiernamaals. Neem dit alles op met de computer. U kunt nu vragen stellen. Geef na een vraag de entiteiten altijd voldoende tijd om te antwoorden.

Voor het afluisteren van de opname moet u goed de tijd nemen. Met een hoofdtelefoon hoort u gemakkelijker of er stemmen in uw opname zitten. Zet het volume hoog zodat u alles goed kunt horen.

Maar het kost even tijd om het opnemen van bandstemmen onder de knie te krijgen. Uw gehoor moet als het ware getraind worden om de stemmen beter te horen. In Nederland zijn er daarom een aantal zogeheten bandstemopnemers actief. Als u informatie over dit indrukwekkende fenomeen wilt kunt u bij hen terecht. Met een EVP sessie kunt u uw onbeantwoorde vragen beantwoord krijgen. Mensen die zeggen dat zij baat hebben met een bezoek aan een paranormaal medium, hebben dat meestal ook met een bezoek aan een bandstemopnemer.
Over de auteur

Glenn

De auteur schrijft regelmatig artikelen over de paranormale wereld.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn