Alle categorieŽn


Paginas

Ouders gebruiken spaargeld kinderen voor aflossen schuld

Ouders die hun schulden niet meer kunnen aflossen willen daarvoor steeds vaker het spaargeld van hun kinderen gebruiken. De juridische adviesdesk DAS krijgt maandelijks inmiddels tientallen vragen hierover. Veel ouders denken dat het toegestaan is om het geld van de kinderen te gebruiken, omdat de ouders zelf lang geld hebben gestort om het spaargeld op te bouwen.

Al langere tijd is het bekend dat in Nederland veel huishoudens met financiële problemen te kampen hebben. Het kan dan snel verleidelijk zijn om het spaartegoed van het kind aan te spreken. Maar dit is niet altijd toegestaan. Er is een geval bekend waarbij een ouder het spaargeld van een minderjarig kind hebben gebruikt voor het levensonderhoud. Maar toen het kind meerderjarig werd, startte hij een rechtzaak. Hij kreeg van de rechter gelijk en de ouder moest het geld teruggeven.

Financiële problemen kunnen ontstaan door tegenvallers en financiële problemen worden verergerd wanneer ouders een hoge creditcardschuld hebben of meerdere geldleningen. Meer dan een kwart van de huishoudens kan een onverwachte rekening van 850 euro niet betalen.
Over de auteur

harryfromDH

Lenen en Hypotheek


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn