Alle categorieŽn


Paginas

Het voordeel van het ketogeen dieet

Bij het volgen van een ketogeen dieet worden koolhydraten in aantallen verlaagd. Vetten worden tegelijkertijd sterk vermeerderd. De eiwitten blijven gelijk of worden ook in aantallen vermeerderd. Bij het ketogeen dieet is de verhouding 80% vet en 20% eiwit. De vetten in het dieet kunnen bestaan uit voornamelijk onverzadigde maar ook verzadigde vetten. Transvet moet in ieder geval gemeden worden. Vooral bij de start is het dieet niet makkelijk vol te houden. Als men eraan went wordt het eenvoudiger om het dieet te volgen. Meer over het ketogeen dieet kun je lezen op deze website.

Epilepsie en het ketogeen dieet
Het dieet is echter bedoeld voor kinderen met epilepsie. Vooral kinderen hebben er voordeel van. Epilepsie aanvallen kunnen niet voorkomen worden met het dieet. Het dieet wordt doorgaans gevolgd als alternatief voor medicijnen. Normaal gesproken worden aanvallen minder door het dieet. Het is niet bekend hoe het dieet precies helpt.

Koolhydraten en het ketogeen dieet
Bij het dieet gaat het lichaam van koolhydraten naar vetten als energiebron. Het resultaat hiervan is dat het lichaam in een andere metabolische staat komt. De staat wordt ketose genoemd. Wanneer men in ketose verkeert dan worden er ketonen geproduceerd in de lever. Deze ketonen zijn in ketose de energiebron voor het lichaam. Uiteindelijk verlaten de ketonen het lichaam via de urine. Er kan een test gedaan worden of er ketonen aanwezig zijn.

Kan ik ook afvallen met het ketogeen dieet?
Een ketogeen dieet wordt veel gebruikt door personen die gewicht kwijt willlen raken. Voor afvallen wordt de verhouding gebruikt van 65/30/5. Dit geeft de verhouding weer tussen het vet, eiwit en koolhydraten. Minder eten is eveneens benodigd bij het ketogeen dieet. Diëten met geen of weining koolhydraten zijn de laatste tien jaar door veel mensen gevolgd. Het dieet van Atkins is een voorbeeld hiervan.
Over de auteur

Mulder

Mulder is de uitgever van verschillende dieet gerelateerde websites.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn