Alle categorieŽn


Paginas

Deurwaarder

Deurwaarder

Een deurwaarder inschakelen is aan te raden als er op meerdere aanmaningen van het incassobureau niet wordt gereageerd. Een deurwaarder en een incassobureau zijn niet hetzelfde, dit wordt in sommige gevallen nog wel is met elkaar verwisseld. Wanneer iemand zijn rekeningen niet betaald is het mogelijk om een incassobureau in te schakelen. Een incassobureau probeert doormiddel van brieven, telefoongesprekken en in sommige gevallen persoonlijk bezoek ervoor te zorgen dat de rekeningen alsnog worden betaald. Wanneer dit niks opleverd heeft de schuldeiser de mogelijkheid om een deurwaarder in te schakelen.

Deurwaarder legt beslag op goederen

Een incassobureau heeft niet de mogelijkheid om beslag te leggen op goederen. Een deurwaarder daarentegen heeft wel het recht om beslag te leggen op bijvoorbeeld goederen van de client. Echter heeft de deurwaarder wel een vonnis nodig van de rechterlijke macht. Een deurwaarder heeft de mogelijkheid om beslag te leggen op loon, onroerend goed, uitkering, bankrekening en goederen.

 

Rechtszaak voordat deurwaarder beslag legt

Voordat de schuldeiser beslag kan leggen op goederen en dergelijke van de client moet er eerst een rechtszaak komen. Bij de rechtszaak worden beide partijen aanwezig verwacht en hebben zij de mogelijkheid om te vertellen hoe de situatie eruit ziet. Wanneer de client niet komt opdagen valt de uitspraak sowieso positief uit voor de schuldeiser.

 

Waar kan de deurwaarder beslag op leggen?

De deurwaarder kan niet op alle goederen beslag leggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Eten en drinken;
  • Kleding;
  • Bed.

Een deurwaarder inschakelen zorgt ervoor dat de schuldeiser alsnog de rekenigen krijgt betaald. Voordat de deurwaarder kan worden ingeschakeld moet eerst het incassobureau verschillende aanmaningen hebben verstuurd. Wanneer er geen gehoor aan de aanmaningen worden gegeven kan de deurwaarder worden ingeschakeld. Er kan beslag worden gelegd op goederen, loon/uitkering, onroerend goed en bankrekeningen wanneer de uitspraak van de rechter bekend is. Een deurwaarder inschakelen in effectief en zorgt ervoor dat de rekeningen worden betaald.
Over de auteur


Een deurwaarder inschakelen is aan te raden als er op meerdere aanmaningen van het incassobureau niet wordt gereageerd. Een deurwaarder en een incassobureau zijn niet hetzelfde, dit wordt in sommige gevallen nog wel is met elkaar verwisseld.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn