Alle categorieŽn


Paginas

Geheugen is belangrijk bij kindertheater

Op veel basisscholen leren kinderen al rolspellen te spelen en wordt er kennis gemaakt met theater. Het is ook wel een kleine voorbereiding op groep 8 waarbij een eindmusical wordt gedaan. Een belangrijk onderdeel bij toneelspelen is het geheugen. Je wilt namelijk niet dat je op het podium staat, je tekst vergeet en daar met een bek vol tanden staat te kijken.

Bij het doen van kindertheater is het echter niet alleen een kwestie van onthouden van de tekst. Je moet het ook op een goede manier kunnen brengen, spreken en bewegingen erbij maken. Ook de volgorde van de personages en de scenes moeten onthouden worden. Kinderen kunnen hier op trainen en zullen net als échte acteurs een repetitie moeten doen.

Geheugenspel voor kinderen
Een spel dat vaak wordt gedaan om het geheugen te trainen bij kinderen is “Ik ga op vakantie en neem mee”. Daarbij gaan de kinderen in een ronde zitten en moet de docent(e) een leerling aanwijzen die mag beginnen. Je begint het spel met “Ik ga op vakantie en neem mee..”. Het kind zal bijvoorbeeld een tandenborstel zeggen. Het volgende kind moet de zin herhalen inclusief het voorwerp en moet een nieuw voorwerp toevoegen.

Zo gaat het spel door totdat een kind een fout maakt. De geheugentraining begint dan opnieuw en een ander kind mag weer beginnen. Je kunt het moeilijker maken door een beweging aan het voorwerp te koppelen, welke de kinderen dan ook elke keer na moeten doen.
Over de auteur

Histers

De auteur schrijft heel graag!


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn