Alle categorieŽn


Paginas

Zorgtoeslag: hoeveel krijg jij van de staat?

Je zorgverzekering kan betaald worden met de zorgtoeslag, maar dan is het vanzelfsprekend wel handig dat je ook weet hoe veel zorgtoeslag je precies kunt krijgen. Dat is op dit moment afhankelijk van verscheidene factoren. Het niveau van de geldsom die de zorgverzekering kost is afhankelijk van het geselecteerde pakket. Een normaal zorgpakket heb je in dit jaar al voor bijna ‚ā¨ 70. Met dit pakket ben je alleen niet verzekerd voor de tandarts of fysiotherapeut. Gelukkig zijn scholieren een doelgroep met echt maar een handvol klachten, waardoor de verzekering qua kosten vaak klein kan zijn. Dit is allicht afhankelijk van het individu. Een intensieve sportman doet er goed aan om te gaan voor extra fysiotherapie bijvoorbeeld.


Bereken je zorgtoeslag


Het berekenen van de zorgtoeslag kun je op een webpagina waar je een aantal belangrijke gegevens ingeeft. Zo is het op de 1e plaats van belang of je een arbeidsloon ontvangt of juist niet. Als je namelijk een bijzonder hoog arbeidsloon hebt, zul je in ieder geval geen extra toeslag krijgen. Als de ouders of verzorgers een erg laag inkomen hebben, is het wel denkbaar om een grotere toeslag te vangen. Het is belangrijk om dan goed in te vullen wat er ontvangen is in een kalenderjaar.

Zorgtoeslag aanvragen


Zorgtoeslag berekenen is eigenlijk nogal eenvoudig. Je vult eerst in in welk jaar je geboren bent, in welk land je woont en of je een toeslagpartner hebt, of een geregistreerde wederhelft die toeslagen krijgt. Diegene kan ook een rol spelen bij het verkrijgen van de zorgtoeslag. Daaropvolgend wordt er gevraagd of jouw vermogen in 2014 boven een bepaald bedrag ligt. Dat zijn behoorlijk grote geldsommen van om en nabij de ‚ā¨ 100.000. Als student of jongere is de kans enorm gering dat je een som als dit hebt verdiend, dus daarom vul je "nee" in. Daarna wordt de berekening voor jou gedaan. Ook als je geen inkomsten hebt, krijg je normaal een toeslag van ongeveer 72 euro. Dit is de som die bijna iedereen krijgt. Er zijn hierop tevens nog wat uitzonderingen. Je ontvangt geen toeslag wanneer je gemoedsbezwaard bent, in militaire dienst bent of veroordeeld crimineel bent.

Wanneer krijg je zorgtoeslag?


Het verwerven van zorgtoeslag is onderhevig aan een hoeveelheid eisen. Op de eerste plaats moet je achttien jaar of ouder zijn. De toeslag gaat in op de 1ste dag van de maand, de maand na je geboortedag. Daaropvolgend moet je natuurlijk een Hollandse zorgverzekering hebben die je afrekent met de toeslag.
Je inkomen mag niet hoger liggen dan omstreeks 28.000 euro en met partner mag het niet hoger zijn dan 37.000 euro. Wanneer dit wel het geval is, heb je geen recht op zorgtoeslag gezien het evident is dat het inkomen aanzienlijk genoeg zijn om de zorgverzekering te betalen. Op de laatste plaats moet je ook de Nederlandse nationaliteit hebben.
De zorgtoeslag berekenen is zodoende echt makkelijk!

De zorgtoeslag berekenen kun je binnen een aantal seconden doen. Over het algemeen zal dit de gewone toeslag van ‚ā¨ 72 zijn. Zorgtoeslag berekenen is mogelijk op meerdere webpagina's.
Over de auteur

Wilson Hartman
The best way to contend with the issues surrounding zorgtoeslag informatie, and there are plenty, is to slow down, go at your own pace and begin at the place which feels the most natural to you. Attem

Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn