Alle categorien


Paginas

‘Vergoeding voor vertraagde vlucht moet makkelijker’

Als je het vliegtuig verkiest om een verre reis te maken loop je het risico dat de vlucht uitvalt of dat je te maken krijgt met een vertraging. Ondanks dat het altijd vervelend is als het langer duurt kan het in bepaalde gevallen schade opleveren. Het missen van een zakelijke afspraak of het niet op tijd komen voor een sollicitatie in het buitenland kan gevolgen hebben. 


In de meeste gevallen probeer je dan een compensatie te krijgen van de luchtvaartmaatschappij maar dat blijkt nog niet eenvoudig. Het Europees  Parlement wil daarom dat het eenvoudiger wordt om voor zo’n schadevergoeding in aanmerking te komen. Verder stemde men in Straatsburg over het feit dat de algemene dienstverlening verbeterd moet worden. 


Er raken bijvoorbeeld nog dagelijks Tumi Alpha koffers kwijt en het omboeken van een ticket is ook vrij omslachtig. Vermoedelijk vallen dit soort voorbeelden onder de algemene dienstverlening. Om een vergoeding te krijgen moesten gedupeerden voorheen naar de rechter. De luchtvaartmaatschappijen beriepen zich meestal op ‘bijzondere omstandigheden’ als een vlucht vertraging had of geannuleerd was.


Vergoeding
Ze waren dan van mening dat ze geen compensatie hoefden uit te keren. Het nieuwe beleid moet ervoor zorgen dat duidelijk omschreven is welke rechten de passagiers hebben. Hieraan moeten de bedrijven voldoen en het is dan niet meer nodig om de gang naar de rechter te maken. Het Europees parlement wil dat er standaardvergoedingen komen.


Passagiers zouden bijvoorbeeld recht hebben op 300 euro als een vlucht van minder dan 3.500 kilometer langer dan drie uur vertraagd is. Dit geldt bijvoorbeeld voor alle vluchten binnen Europa.
Over de auteur

Wes Pluger

De auteur schrijft over veel verschillende onderwerpen zoals reizen, telecom en relatie.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorien