Alle categorieŽn


Paginas

Minder mensen trouwden in 2013

Het huwelijk moet een van de mooiste momenten uit het leven zijn. Niet alleen de trouwerij maar ook de periode die erna volgt. In goede gevallen zal je alles met elkaar delen, elkaars beste vriend zijn en je gelukkig voelen. Helaas komt dat steeds vaker voor en zie je dat stellen na enkele jaren al uit elkaar gaan en een hoop verdriet achterlaten.

Steeds minder mensen kiezen ervoor om in het huwelijksbootje te stappen. Uit de meest recente berekeningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wordt duidelijk dat er afgelopen jaar minder huwelijken plaatsvonden. Partners geven vaker de voorkeur voor geregistreerd partnerschap ten opzichte van een traditionele trouwerij.

Het zou uit economisch oogpunt kunnen zijn, want geregistreerd partnerschap is voordeliger. Maandag is het meest voorkomend en is dan ook de goedkoopste dag. In 2013 werden er 6.000 minder huwelijken gesloten dan het voorgaande jaar. Wel nam het aantal geregistreerde partnerschappen toe tot 10.000. In 2012 waren dat er ‘slechts’ 9.200.

Denk jij er anders over?
Misschien vindt jij het huwelijk wel een mooie verbintenis en kies je ervoor om binnenkort te gaan trouwen. Het is een hele organisatie waardoor het niet alleen tijd maar ook veel geld kost. Een tip is dat je op tijd moet beginnen met het regelen van de locatie.

Populaire locaties zijn vaak al gereserveerd voor een bepaalde trouwdag en daarom moet je er op tijd bij zijn. Ook kun je vroegtijdig gaan nadenken over de ringen en de bruidsmode. Soms moet de juwelier of de bruidsmodezaak nog iets op maat maken en dat kost natuurlijk ook tijd.

TAG: Trouwbureau
Over de auteur

Wes Pluger

De auteur schrijft veel artikelen over verschillende onderwerpen!


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn