Alle categorieŽn


Paginas

Slow Motion Camera op de iPhone 5S

Slow Motion Camera op de iPhone 5S

De iPhone 5S is met een Slow Motion Camera uitgerust. Een geweldige zet met heel veel toepassingsmogelijkheden. Binnenkort
zullen er waarschijnlijk vele duizenden filmpjes YouTube komen te staan van allerlei dingen die kapot vallen. Dat is namelijk een van de leuke toepassingen van zo’n camera, maar werkt het daadwerkelijk zo goed?

Slow Motion filmen

De techniek voor het filmen en afspelen in slow motion is door Apple Slo-Mo genoemd. Belangrijk hiervoor is het om te weten dat je niet elke film kunt afspelen in Slo-Mo. Alleen de filmpjes die je daadwerkelijk in de Slo-Mo modus hebt opgenomen kunnen in Slo-Mo weer worden afgespeeld. Klinkt logisch, maar is wel even belangrijk om van te voren rekening mee te houden.

Zodra je de Camera app hebt gestart kun je met je vingers naar rechts vegen, net zolang tot de optie Slo-Mo is geselecteerd. Rechtsonder in het beeld komt dan 120 BPS te staan. Dit betekent dat je gaat filmen met 120 beelden per seconde, daar waar een normale video maar tot 24 beelden per seconde vastlegt. Er worden dus per seconde 5 keer zoveel beelden vastgelegd in Slo-Mo. Deze techniek maakt het mogelijk om veel langzamer af te kunnen spelen.

Slo-Mo afspelen

Slo-Mo filmen klinkt misschien wel leuk, maar hoe werkt dat nou precies? Heb je al eens gewerkt met een echte slow motion camera zoals bijvoorbeeld de GoPro met dezelfde frame rate, dan zal het resultaat je waarschijnlijk enigszins tegenvallen. Dat heeft vooral te maken met de afspeelsnelheid. De filmpjes die je schiet in Slo-Mo worden met 120 BPS vastgelegd en vervolgens kun je ze met 30 BPS weer afspelen. Het resulteert in een zeer fraai en soepel lopend slow motion filmpje, maar professioneel is het natuurlijk niet. 

Het resultaat is dan ook niet helemaal optimaal te noemen. Ook het bewerken van een Slo-Mo filmpje in iMovie op de iPhone zit is helaas niet mogelijk. Het effect in iMovie is namelijk precies tegenovergesteld, want daar wordt het juist snel afgespeeld.

Slo-Mo exporteren

Normaal gesproken zou je een filmpje kunnen exporteren naar je computer om het daar af te kunnen spelen. Met een Slo-Mo
filmpje is dat echter niet zo maar mogelijk. Als je het gewoon gaat afspelen, dan wordt het filmpje razendsnel op je beeldscherm weergegeven, omdat de film met 120BPS is gefilmd. Je krijgt dus hetzelfde effect als in iMovie op de iPhone. Wil je de filmpjes toch op je computer kunnen bekijken, dan is de enige mogelijkheid om ze te importeren in een videobewerkingsprogramma en ze dan te
vertragen.

Conclusie

Slo-Mo is absoluut een zeker leuke optie op de iPhone 5S. Je kunt er prachtige slow motion filmpjes mee maken, alleen de mogelijk om de filmpjes zo fraai mogelijk af te kunnen spelen zijn op de iPhone echter nog niet aanwezig. Dat zal waarschijnlijk in een volgende versie anders zijn.

Tag: vergelijken simonly
Over de auteur


De iPhone 5S is met een Slow Motion Camera uitgerust. Een geweldige zet met heel veel toepassingsmogelijkheden. Binnenkort
zullen er waarschijnlijk vele duizenden filmpjes YouTube komen te staan van allerlei dingen die kapot vallen


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn