Alle categorieŽn


Paginas

Hypotheek oversluiten na scheiding

Een scheiding is altijd een ingrijpende gebeurtenis. Uiteraard heeft dit ook gevolgen voor de afgesloten hypotheek. In de meeste gevallen wordt de hypotheek afgesloten op basis van twee inkomens. Indien een van de partners in het huis wil blijven wonen, zal er moeten worden gekeken of dit ook wel haalbaar is. Is het mogelijk om de betreffende hypotheek op een naam voort te zetten?

Ingewikkelde materie

De hypotheek oversluiten na scheiding is best wel ingewikkelde materie. Bij het oversluiten van een hypotheek moet er ook gekeken worden naar het het uitkopen van de andere partner. Dit bedrag moet dan vervolgens ook opgenomen worden in de nieuwe hypotheek. Een hypotheek oversluiten na scheiding is echt maatwerk en daarom is het verstandig om hierbij een hypotheekadviseur in de arm te nemen die je goed advies kan geven en een hele goede berekening voor je kan maken.

Een hypotheek oversluiten na scheiding vraag advies aan een goede hypotheekadviseur

Bij een scheiding is het van belang dat beide partijen of partners er samen goed uitkomen en dat alles goed geregeld wordt. Ook het oversluiten van de hypotheek na scheiding is hierbij een belangrijk onderdeel. Hierbij kun je best wel wat advies en hulp gebruiken. Daarom is goed om hulp en advies te vragen aan een onafhankelijk hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur kan een goede berekening maken over alle bijkomende kosten. Ook het bedrag dat betaald moet worden om de andere partner uit te kopen wordt in de berekening opgenomen. De hypotheekadviseur kan je goed advies en hulp geven bij alle stappen die er bij het oversluiten, van de hypotheek na scheiding genomen moeten worden. Zo dat na het oversluiten van de hypotheek alles goed geregeld is en beide partners er goed uitkomen. Het oversluiten van een hypotheek na scheiding is niet altijd even gemakkelijk. Als het allemaal goed geregeld wordt kunnen beide partners er samen uitkomen en allebei weer verder gaan met hun eigen leven.
Over de auteur

Niels78

Hypotheekoversluiten.com is een initiatief van Goedkopehypotheek.nl. Ze helpen u graag bij het oversluiten naar een goedkopere hypotheek met betere voorwaarden. Kijk dus snel hoeveel jij kunt besparen!


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn