Alle categorieŽn


Paginas

Save the children: ontwikkelingssamenwerking en kinderrechten

ontwikkelingssamenwerking en kinderrechten

De website van save the children is te vinden via www.savethechildren.nl. Als u er naartoe surft, ziet u een website dat het leed toont van kinderen die in moeilijkheden zijn. Als uw hart op de juiste plaats zit en u heeft er de middelen voor, dan zal u deze kinderen zeker en vast willen redden door een simpele donatie te geven. In dit artikel worden de termen ontwikkelingssamenwerking en kinderrechten duidelijker omschreven.

Save the children: ontwikkelingssamenwerking

Er bestaan vele projecten van ontwikkelingssamenwerking en deze helpen ook. Zo'n ontwikkelingssamenwerking helpt kinderen in de derde wereld voor een betere toekomst en een beter leven. Kwetsbare kinderen moeten geholpen worden en dit kan door mee te doen aan ontwikkelingssamenwerking. Een betere toekomst geven aan de kinderen kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld: kinderen de mogelijkheid geven om naar school te gaan of deze kinderen betere, medische zorgen toekennen. Het zijn slechts 2 voorbeelden die bij ons zeer normaal en goed zijn, maar dat in derde wereldlanden, of in landen met moeilijkheden niet zo vanzelfsprekend zijn. Vaak hebben ze er ook de middelen niet voor. Daarom moeten wij aan ontwikkelingssamenwerking doen, zodat we de kinderen naar school kunnen laten gaan en zodat ze verzorgd kunnen worden. Zoals je zelf leest, is ontwikkelingssamenwerking zeer belangrijk. Vergeet niet dat er nog veel meer projecten lopen rond ontwikkelingssamenwerking dan de 2 die zojuist werden vermeld.

Save the children: kinderrechten

Kinderen kunnen niet genoeg beschermd worden en daarom bestaan er de zogenaamde kinderrechten. Zoals iedereen, hebben ook kinderen basisrechten. Bij ons worden vele zaken maar als normaal beschouwd, maar ook bestaan de kinderrechten in ons land om ze te beschermen. In derde wereldlanden zijn de kinderrechten niet zo vanzelfsprekend en daarom moet er gecontroleerd worden dat de kinderen wel degelijk goed behandeld worden. Kinderrechten zijn zeer belangrijk, alsook respect voor alle kinderen. Er bestaan verschillende organisaties die toezien op de kinderrechten in andere landen, zoals bijvoorbeeld Unicef en uiteraard ook save the children. Kinderrechten eisen en verklaren de universele noodzaak voor de erkenning en toepassing van fundamentele mensenrechten voor kinderen onder de leeftijd van achttien jaar die zijn aangehouden, gevangengezet of veroordeeld voor criminele activiteiten. Wrede, onmenselijke of martelende activiteiten tegen kinderen zijn via de kinderrechten niet toegestaan. Alle kinderen moeten met waardigheid en respect behandeld worden. De kinderrechten gelden uiteraard voor alle kinderen ter wereld. Als jij wilt meehelpen aan een betere wereld voor kinderen, moet je zeker eens een kijkje nemen op de website van save the children. Je kan iets doneren, maar ook kan je jezelf opgeven als vrijwilliger.
Over de auteur


Er bestaan vele projecten van ontwikkelingssamenwerking en deze helpen ook. Zo'n ontwikkelingssamenwerking helpt kinderen in de derde wereld voor een betere toekomst en een beter leven.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn