Alle categorieŽn


Paginas

Vandalisme aan auto

Vandalisme aan auto

Als er sprake is van vandalisme aan je auto, dan is dat niet prettig. Het kan zijn dat de zijspiegel kapot is of dat je autobanden zijn lek gestoken enz. Het is altijd vervelend wanneer je hier mee te maken krijgt. Maar weet je ook hoe je dit af moet handelen? Voor veel mensen is het nieuw en hebben zij geen idee hoe zij dit kunnen regelen. Sommige mensen laten de spiegel vervangen wanneer deze is vernield en doen er verder niets mee. Het is echter beter om hier wel werk van te maken en zeker wanneer het vaker gebeurt of wanneer er in de straat schade is aan meer auto’s. Het kan wel eens zijn dat er een groep actief is om auto’s te vernielen. Vandalisme aan de auto moet je daarom altijd melden.  

Stapsgewijs vandalisme aan auto aanpakken

Het eerste wat je gaat doen als je vandalisme opmerkt aan de auto is aangifte doen. Meestal weet je niet wie het heeft gedaan. Maar als je aangifte doet loont dit vaak wel. Als je de schade wilt verhalen op je verzekeraar dan dien je een kopie in te sturen van het aangifteformulier. Als je dit hebt gedaan is het verstandig meteen contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij.

Dan zijn er drie opties:

  • Een WA dekking? Vandalisme wordt doorgaans niet gedekt.
  • WA en beperkt casco dekking, een aantal vormen van vandalisme wordt hierbij gedekt bijvoorbeeld joyriding, brandschade en een ingeslagen ruit. Ook schade na een poging tot diefstal wordt gedekt.
  • Als je een allrisk dekking hebt dan wordt alle vandalisme schade gedekt.

Als het vandalisme aan de auto betreft en de schade is gering, dan kun je de onkosten beter zelf betalen. Het kan anders namelijk invloed hebben op je schadevrije jaren en dan kan de premie fors omhoog gaan. Je krijgt dan minder korting en dit houdt in dat de premie omhoog kan gaan en dat ‘voel’ je dan elk jaar in je portemonnee. Dat is natuurlijk ook niet prettig dus bereken wat voor jou het meest voordelig is, wanneer je schade hebt.

Tag: route mobiel autoverzekering
Over de auteur


Als het vandalisme aan de auto betreft en de schade is gering, dan kun je de onkosten beter zelf betalen. Het kan anders namelijk invloed hebben op je schadevrije jaren en dan kan de premie fors omhoog gaan.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your Response