Alle categorieŽn


Paginas

Sinterklaas een fraudeur?

Fraudeurs zijn van alle tijden en verzinnen steeds creatievere manieren om mensen te beduvelen en uit te kleden. Consumenten die te maken hebben gehad met een fraudeur kunnen terecht bij de Fraudehelpdesk. Zij horen dus alle verhalen en tactieken die fraudeurs gebruiken. Wij hebben de drie gekste op een rijtje gezet.

1. Erfenis

Een zeer inventief verhaal komt van de zogenaamde Andrew Wang Shuhui. Deze beste man claimt een medewerker van een bank in Hong Kong te zijn. Een Iraakse klant van hem is overleden tijdens de oorlog en heeft een erfenis van 44 miljoen achtergelaten. Tot nu toe is er nog niemand gekomen om het geld op te eisen en als de komende zeven jaar niemand het bedrag claimt, mag de regering het geld claimen. Het enige wat de je hoeft te doen is een buitenlandse rekening openen en Andrew deelt de erfenis met je. Er is namelijk geen andere manier om aan het geld te komen. Er is slechts één voorwaarde om mee te mogen profiteren van de grote erfenis en dat is dat je een voorschot moet betalen als toekomstig ‘erfgenaam’. Dit geld zie je echter nooit meer terug, evenals de niet bestaande erfenis.

2. Sinterklaas 

Fraudeurs misbruiken momenteel de naam van de International Card Services (ICS) om fishingmails te sturen naar klanten. Ze vragen naar de inloggegevens, omdat de betaalfunctie geblokkeerd is. De oplettende lezer ziet echter aan een aantal dingen dat het zeker gaat om een fishingmail, namelijk aan het e-mailadres dat niet klopt en de ondertekening: Sinterklaas. De letter ‘t’ is getekend als de staf van Sinterklaas. Wil je een Sinterklaasfeest organiseren, dan zal ik echter niet snel deze Sinterklaas inhuren!

3. Marktplaats

Onder de naam van Marktplaats sturen fraudeurs mails naar gebruikers van de website. In deze e-mails bevestigen ze de aanvraag hebben binnengekregen om hun e-mailadres te wijzigen. Wil je dit echter niet, dan moet je op een link klikken. Deze link geeft echter de fraudeurs toegang tot allerlei persoonlijke gegevens, zoals wachtwoorden en inlogs. 




Over de auteur

Histers

Blogger


Comments


No comments yet! Be the first:

Your Response



Meest bekeken - Alle categorieŽn