Alle categorieŽn


Paginas

Zorgtoeslag aanvragen 18 jaar

Doordat het economisch minder goed ging de laatste jaren, zijn er veel mensen op achteruit gegaan. Er is een zekere kans dat ook u door de crisis minder te besteden heeft. De overheid is allerlei financiële voordelen aan het afschaffen wat ook nog eens veel huishoudens raakt. Voldoet u aan de voorwaarden van zorgtoeslag, dan kunt u gelukkig deze tegemoetkoming nog altijd aanvragen.

Het idee achter zorgtoeslag is dat mensen voor wie de zorgkosten eigenlijk te hoog zijn ook de zorgkosten kunnen blijven betalen. Overigens is het onzeker hoe lang zorgtoeslag blijft bestaan. Er zijn steeds meer mensen die zeggen dat zorgtoeslag juist bijdraagt aan de hoge zorgkosten.

Zorgtoeslag is voor veel mensen een interessante maandelijkse aanvulling. Voor zorgtoeslag moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo geldt er een minimale leeftijd van achttien jaar. Ook is de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning nodig om zorgtoeslag te kunnen krijgen. Er zit ook een maximum aan uw inkomen en uw vermogen voor zorgtoeslag. Het maximum voor vermogen en inkomen worden ieder jaar opnieuw vastgesteld.

Op Youtube is verder dit filmpje over zorgtoeslag te vinden. Direct zorgtoeslag aanvragen is geen slecht idee zodra u denkt dat u ervoor in aanmerking komt. Maakt u geen gebruik van iets waar u toch recht op heeft, dan is dat uiteraard zonde.

Twijfelt u over uw recht op zorgtoeslag, vergeet dan niet dat de belastingtelefoon er is voor vragen. Het nummer van de belastingdienst is 0800-0543. Doordeweeks kunt u zelfs 's avonds de belastingdienst opbellen.
Over de auteur

Nathael Saunders

Wanneer zorgtoeslag


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn