Alle categorieŽn


Paginas

Hasj verslavend

Cannabis wordt regelmatig gebruikt binnen onze landsgrenzen. Bij de meerderheid zal het om recreatief gebruik gaan. Toch hebben tienduizenden mensen problemen met een blowverslaving. Ook afkickcentra merken dat men steeds meer hulp zoekt voor stoppen met blowen.

U merkt al snel na het stoppen dat u er veel voor terugkrijgt. U zult het heerlijk vinden om weer nuchter door het leven te gaan. Het zorgt er bovendien voor dat u beter gaat slapen. We horen veel dat dromen onthouden onder invloed lastig is. Dit herstelt zich compleet na het stoppen met blowen.

Wilt u afkicken, dan kan dit nog best lastig zijn. Er kunnen bijwerkingen optreden bij het stoppen met blowen. Het lichaam moet wennen aan de nieuwe situatie. Dit kost wat tijd. Lichaamsfuncties die door het blowen slechter werkten, gaan door het stoppen met blowen weer beter werken. Uw uithoudingsvermogen zal beter worden. Uw longen worden weer schoon.

Een mogelijke bijwerking van stoppen is dat u zich maar slecht op dingen kan concentreren. U komt slecht in slaap of slaapt mogelijk helemaal niet. Ook kunt u behoorlijk ge√Įrriteerd zijn wanneer u pas bent gestopt. Het kan ook zijn dat u van het stoppen met blowen niets merkt. De kans dat u afkickverschijnselen ervaart wordt groter bij langer en meer te hebben geblowd. Heeft u jarenlang geblowd, dan kan het lastig worden.

Wilt u goed voorbereid zijn voor stoppen met blowen, neem dan stoppen met blowen eens door. Ernstige bijwerkingen wijst er toch maar op dat er sprake is van een blowverslaving die moet worden overwonnen. De bijwerkingen moeten niet een reden zijn om weer een joint op te steken.

Het blowen kan diverse angstaandoeningen veroorzaken. Ook jaren later kunnen angstklachten aan het licht komen. Vooral dagelijkse wietrokers lopen een verhoogd risico. Daarom is dagelijks gebruik af te raden.

Er is geen twijfel over mogelijk dat stoppen met blowen beter is wanneer de nadelen te erg op de voorgrond treden. Veel wietrokers benoemen over het algemeen dezelfde (negatieve) effecten.
Over de auteur

Matthijs Futtrup
Wiet roken gevolgen

Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn