Alle categorieŽn


Paginas

Tegenstellingen maken een inrichting interessant

‘Tegenpolen trekken elkaar aan’ is een bekende uitdrukken. Je ziet niet snel een lang en gelukkig huwelijk van twee mensen die exact hetzelfde zijn. Je moet elkaar aanvullen en dan wordt het totaal meer dan de som der delen. Hetzelfde geldt voor je interieur. Heb je van een moderne smaak, dan zal een huis geheel in deze stijl saai en voorspelbaar worden. Hou je van hout, dan zal een huiskamer vol met hout ook weinig uitstralen. 

Materialen

Je kunt met het combineren van verschillende stijlen een leuke sfeer creëren, maar ook met materialen kom je een heel end. Zoek tegenstellen, zoals het harde van beton en het zachte van dekentjes en hout. Ook met accessoires kun je leuke tegenstellingen vinden. Hang bijvoorbeeld een foto van een veer op en zet daarvoor een aantal cactussen, dé woontrend van 2015. Vroeger zag je niet snel de combinatie van vintage lederen meubels met strakke, stoffen hoekbanken. Het leuke van de woontrends van 2015 is dat niets je meer tegenhoudt. Alles kan, dus ook een vintage bruin lederen fauteuil combineren met een moderne grijze bank is helemaal 2015. Ook patronen kunnen naar hartenlust door elkaar worden gebruikt: leuk je bank op met sierkussens met een zigzagpatroon, een kussen met een hertenkop en een geel kussen met zwarte rondjes. 

Stijlen combineren

De kans is groot dat je van meerdere stijlen houdt, maar je huis in één stijl is ingericht. Dat is vandaag de dag helemaal niet nodig! Vindt je vintage leuk, maar hou je ook van modern en een beetje landelijk? Laat je dan niet beperken en richt je huis in hoe jij dat graag wilt. Een landelijke houten tafel met landelijke stoelen, een vintage hanglamp erboven en een strakke, witte hoogglanskeuken is helemaal niet vreemd, in tegendeel. Het maakt je interieur interessant en je gasten zullen verrast worden wat ze allemaal tegenkomen in je huis!
Over de auteur

Histers

blogger


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn