Alle categorieŽn


Paginas

Eenvoudige yoga effectief voor slecht slapen

Veel mensen hebben yoga ontdekt als een effectieve manier voor ontspanning. Simpele yoga oefeningen zorgen ervoor dat men ontspanning en rust toelaat en stress reduceert. Probeer het zelf eens! Iedereen kan aan yoga doen. De meeste yoga oefeningen bestaan uit lichaams- en ontspanningsoefeningen. Yoga is daarmee goed voor mensen die diverse klachten hebben, zoals stress of slapeloosheid. En iedereen kan het. Er is een groot aantal yoga oefeningen die je eenvoudig thuis kan uitvoeren.

Yoga en lichaam

Yoga is een lichaamsbeweging die onder andere beoefend wordt vanwege de nuttige effect op de gezondheid. Lichaam en geest worden door de oefeningen in balans gebracht. Yoga zorgt voor sterkere spieren. De staande houdingen versterken de bovenbeen- en de buikspieren. Liggende houdingen zijn goed voor de buikspieren en rugspieren. Door de toenemende flexibiliteit en kracht van de spieren verbetert de algemene lichaamshouding. Zo helpt helpt zeer effectief tegen stijve schouders en nekklachten. 

Naast sterkere spieren, ontvangt men door het beoefenen van yoga ook een beter uithoudingsvermogen. Yoga oefeningen gaan gepaard met ademhalingsoefeningen, waarbij de longcapaciteit verbetert. Veel mensen die yoga beoefenen worden hier kalmer van. Stresshormonen worden tijdens de yoga oefeningen minder aangemaakt waardoor rust en kalmte ontstaat. 

Beweging door yoga in het bijzonder is goed voor hart en bloedvaten, botten blijven sterk en de spijsvertering gaat beter werken. Risico's op ziekten worden daarmee kleiner. Regelmatig aan yoga doen helpt om daadwerkelijk snel resultaat te krijgen. Een eventuele docent kan houdingen corrigeren, zodat blessures worden voorkomen.

Yoga in diverse vormen

Binnen de yoga bestaan vele diverse gebieden. Enkele bekende zijn:

  • Hatha Yoga: deze vorm van yoga heeft als focus de beheersing van het lichaam door middel van ademhaling, concentratie en meditatie.

  • Chakra Yoga: deze yoga is gefocust op de blokkades in het lichaam en dat deze worden opgeheven.

  • Raya Yoga: deze vorm van yoga is gefocust op de concentratie. Het doel van deze vorm van Yoga is de beheersing van de geest verkrijgen.

De keuze voor een yoga is persoonlijk.

 

Yoga oefeningen

Hoe vind je nu geschikte yoga oefeningen? Er bestaan diverse plekken waar je yoga oefeningen kunt vinden. De meest bekende zijn op in de yoga sportschool, op DVD, TV of op Internet. Op Youtube zijn een groot aantal yoga filmpjes te vinden. De kwaliteit van deze oefeningen en opnames is echter niet altijd van hoog niveau. Het voordeel van online yoga oefeningen is dat je ze altijd kunt uitvoeren wanneer het jou uitkomt. Het nadeel is dat je geen leraar hebt die je aanwijzingen kan geven. 

Op TV is onder andere de serie "Yoga met Sterren" te zien. In deze serie spreekt een yogadocente met een aantal bekende Nederlanders, zoals musicalster Pia Douwes, acteur Geert Hoes, schrijfster/actrice Elle van Rijn, zangeres Mathilde Santing en acteur Hugo Metsers over yoga. De BN-ers voeren zelf diverse yoga oefeningen uit. Ook presenteren zij hoe en waar zij zelf tot rust komen.

Probeer het eens. Yoga wordt door steeds meer mensen gedaan en biedt veel voordelen. Probeer zelf eens wat yoga oefeningen, en wellicht heb jij er ook baat bij. Advies nodig? Kijk eens naar yoga bij jou in de buurt.
Over de auteur

inge post

http://www.yogaoefeningen.eu/


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn