Alle categorieŽn


Paginas

10 kerstcadeaus die je niet wilt krijgen

Er zijn altijd cadeau’s, die je niet leuk vindt, maar die je toch wel elk jaar terug ziet onder de kerstboom. Vaak zijn het cadeau’s van oncreatieve mensen, die geen andere ideeën hebben of er niet over na willen denken. Maar het is ook mogelijk, dat mensen gewoon geen tijd hebben om iets anders te verzinnen of te kopen. De kerstvoorbereidingen zijn best moeilijk, als je fulltime moet werken, vooral aangezien het bij de meeste bedrijven vlak voor kerst iets drukker wordt. Om te voorkomen dat jij de verkeerde cadeau’s voor je familie koopt, hebben wij een lijst samen gesteld met de versrikkelijkste kerstcadeau’s, die echt niemand graag wil hebben.

1. Sokken. Misschien is het grappig om een keer leuke kerstsokken cadeau te geven, maar dit moet echt geen gewoonte worden. En vooral wil niemand gewone, saaie zwarte of blauwe sokken voor kerst krijgen, ten minste niet elk jaar op nieuw. Ook al is het misschien makkelijk om (vooral voor mannen) gewoon sokken te gaan kopen, het is zeker niet origineel of persoonlijk, en ook niet creatief.

2. Een ander cadeau dat meest al voor mannen wordt gekocht en niet graag wordt gezien onder de kerstboom zijn dassen. Vaak krijgen mannen de leilijkste stropdassen met kerst, omdat het een makkelijk en toch iets “hoogwaardiger” cadeau is dan sokken. Maar dat betekend niet direct, dat het ook leuker is, eigenlijk is het tegendeel het geval.

3. Gereedschappen. Sommige mannen zijn zeker blij met nieuwe gereedschappen, en er zijn misschien ook vrouwen, die plezier hebben aan een nieuwe boormachine of andere handige dingen. Maar dit zijn meestal uitzonderingen. Handige cadeau’s zijn niet altijd leuke cadeau’s. Dus tenzij de persoon voor die het cadeau is heel erg houd van knutselen en klussen zijn gereedschappen geen leuke cadeau’s.

4. Vrouwen (een mannen zeker ook) worden er ook niet blij van, als ze pannen of andere handige keukenapparaten krijgen. Het lijkt toch altijd een beetje erop alsof iemand niet heel blij is met de maaltijden, en ook hier geldt: een handig cadeau is niet altijd leuk. Vooral voor kerst willen mensen graag iets leuks krijgen. Natuurlijk kan je een grote kook of studenten die net het huis uitgaan en nog geen eigen pannen hebben heel blij maken met leuke pannen of andere handige dingen, maar anderen meestal niet.

5. Het zelfde geldt ook voor kookboeken. Ook dit impliceerd eigenlijk, dat die persoon die het cadeau geeft niet echt blij is met wat de andere persoon op tafel zet. Veel mensen zetten het kookboek later toch alleen maar ergens in de kast en kijken er nooit meer in, omdat er op internet veel meer recepten en varianten ervan te vinden zijn. Dus koop liever iets anders voor je geld!

6. Geld: Natuurlijk is het voor mensen, die niet zo veel geld hebben (als bijvoorbeeld studenten) best leuk om een keer weer iets extra geld te hebben, maar voor de rest is geld geen leuk cadeau. Het is niet creatief, zelfs als het in een leuke wenskaart gestopt wordt.

7. Sommige zelfgemaakte dingen zijn ook minder leuk dan anderen, om ze onder de kerstboom terug te vinden. Vooral als die persoon, die het cadeau geeft heel onhandig en oncreatief is (wat vaker voorkomt dan wordt toegegeven) is het meestal toch moeilijk om op de eerste kerstdag blij te worden over het cadeau. Het is hierbij ook geen leuke idee om het cadeau van het vorige jaar nog een keer te maken, omdat het toen nog leuk was. Als je al zelfs iets wilt doen (onafhankelijk ervan hoe handig je bent), dan moet je wel elk jaar iets nieuws gaan bedenken.

8. Lelijke of gênante onderbroeken voor mannen, met bijvoorbeeld neukende elken erop zijn ook geen mooie cadeau’s voor kerst. Sowieso niet, als er de familie of vrienden bij zitten, dan is het vooral nog maar een ding: gênant. Voor alle parteien, die aanwezig zijn.

9. Wie op het idee komt om een boek over afvallen weg te geven voor kerst, die moet beter even alleen vieren. Kerst is het feest van de liefde en zeker niet het goede moment om iemand te laten weten dat je hem of haar te dik vindt. Ook al is het misschien zo, je kon de rest van het jaar prima ermee leven, dus dan kan je ook tijdens de feestdagen gewoon even niets erover zeggen. Geef liever een beetje chocola cadeau – is misschien niet beter voor de figuur maar wel voor de stemming.
Bij deo krijg je bijna hetzelfde effect, dus liever voor een parfum gaan.

10. Niets. Vooral als je ergens bent uitgenodigd is het altijd aardig om iets kleins mee te nemen als verrassing voor diegene, die het eten heeft gekookt en ook de rest heeft voorbereid. Ook al is er afgesproken, dat mensen elkaar niets cadeau willen geven, er is altijd minstens één persoon die dan toch iets koopt, en de meeste anderen weten het en kopen daarom ook iets. Dus als je niet in een gênante situatie terecht wilt komen, dan kan je beter iets kleins kopen. Het is wel belangrijk dat het iets kleins blijft, een flesje wijn of een bloemetje, en niet te groot wordt, want dat is ook gênant.

Natuurlijk is deze lijst niet voor iedereen geldig, er zijn altijd uitzonderingen. Belangrijk is dan, dat het cadeau bij de persoon past, die je blij wilt maken. Aangezien mensen heel erg van elkaar kunnen verschillen, is het onmogelijk om een algemeen geldige lijst aan te leggen, maar dit zijn stereotypes. Sommige mensen willen misschien liever iets kleins dan een groot, onpersoonlijk cadeau, en anderen willen toch liever iets handigs dat ze altijd weer kunnen gebruiken. Er zijn mensen die liever mooie cadeau’s willen of mensen die elk jaar met zwarte sokken blij gemaakt kunnen worden.
Aangezien je de persoon die je iets cadeau wilt geven meestal wel kent, zou het niet zo moeilijk moeten zijn om een geschikt cadeau te kunnen vinden. Als het toch moeilijk is, kan je altijd voor een grappig cadeau gaan, zoals bijvoorbeeld kerst truien, of een standaard cadeau zoals een flesje wijn of een bloemetje.

TAG: Kersthuisje
Over de auteur

kersttruien

Kersttrui-kopen.nl is een nieuwe webshop waar je de meest lelijke kerst truien van Nederland kunt bestellen. Wil jij er ook trendy bij lopen deze kerst? Bestel dan snel!

Ook leuk http://www.christmas-village.eu


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn