Alle categorieŽn


Paginas

GPS tracker gevonden in auto diplomaat.

Afgelopen woensdag is een gps trackers gevonden in de auto van een tot nog toe onbekende diplomaat. Het volgsysteem was geplaatst onder de auto en kon de locatie van de politicus continue volgen. Hoewel er geen moment sprake is geweest van een onveilige situatie, vind de politie het merkwaardig en ongepast. In ieder geval is het volgen van onbekenden strafbaar (stalken), maar een gps tracker onder de auto van een diplomaat plaatsen is in strijd met zijn privacy. Wellicht hebben bepaalde privacy voorvechters hiermee een punt willen maken, gezien de diplomatieke betrekking die de politicus heeft.

De diplomaat die verder niet bekend wil worden gemaakt zegt het volgende over de gps tracker: ‘Ik voel mij geïntimideerd en aangetast in mijn onschendbaarheid. Met een gps tracker kan men exact weten waar ik ben, welke afspraken ik heb en wie mijn gasten zijn. Hierdoor ben ik niet meer vrij om te doen en laten waarvoor ik ben aangesteld. Dit is dan ook een grove schending van mijn rechten. Ik hoop dat de persoon van de gps tracker zich bekend maken en excuses aanbieden. Ook wil ik meer weten over hun beweegredenen en de discussie met hen aangaan. Ik weet dat dit erbij hoort in het diplomatieke spel, maar een gps tracker plaatsen onder mijn dienstwagen vind ik een stap te ver gaan. Wij controleren nu dagelijks of er een nieuwe onder zit.’

Duidelijke taal van de diplomaat, over een actie waar tot nog toe niemand verantwoording heeft geclaimd. Diegene die niet weten hoe gps trackers werken kunnen meer informatie hierover vinden op vindmijterug, een weblog over de gps tracker en bijbehorende technologieën. De webmaster van het platform roept tevens op om meer informatie te verschaffen over de gps tracker die gebruikt is, omdat dit iets kan vertellen over de motieven en mogelijke personen die deze hebben bevestigd. Ook verteld hij dat de inlichtingendiensten makkelijk kunnen achterhalen wie de gps tracker heeft gebruikt, aangezien de coördinaten naar een mobiel nummer of computer worden verzonden.
Over de auteur

Rob Koenen

Rob is een enthousiast blogger en schrijft daarnaast columns voor diverse kranten en weekbladen. 


Comments


No comments yet! Be the first:

Your Response