Alle categorieŽn


Paginas

Apple neemt Booklamp over

Apple neemt Booklamp overApple heeft aan Techcrunch bevestigd een zoekmachine voor boeken te hebben gekocht. De zoekmachine die Apple heeft overgenomen heet Booklamp. Booklamp is een zoekmachine speciaal voor boeken die gebruikers adviseert over de nieuwste titels aan de hand van de zoekopdracht en de eerder gelezen boeken. 

Plannen Apple niet intern besproken

Apple zou het zoekprogramma Booklamp voor een bedrag van 10 tot 15 miljoen dollar hebben overgenomen volgens ingewijden van Apple. Het is niets nieuws dat Apple af en toe een klein technologiebedrijf overneemt. Een woordvoeder van Apple geeft aan dat dat zij hun plannen of doelen daarbij vaak niet eens bespreken met elkaar. Dit statement wordt vrijwel altijd gebruikt door Apple bij overnames. 

Book Genome project

Booklamp heeft niet stilgezeten en werkte de afgelopen jaren aan het project Book Genome. Voor dit project heeft zij de inhoud van honderdduizenden boeken gecategoriseerd. Er werd een schematische weergave van bijvoorbeeld een kinderboek tot stand gebracht, zodat het voor gebruikers eenvoudig wordt om specifiek te zoeken op karakters, thema’s, gebeurtenissen en opzet die je wenst terug te zien in het boek. Lezers kunnen hierdoor zelfs zien welke karakters in het boek aan bod komen en hoe vaak. Aan de hand van de boeken die een lezer al gelezen heeft wordt er op die manier een advies uitgebracht voor boeken die de lezer waarschijnlijk ook aan zal spreken. 

Eerder met Amazon in gesprek

De reden dat Apple deze weg in is geslagen zou zijn omdat ze zo Amazon, een grote concurrent van Apple, het hoofd konden bieden. In de Verenigde Staten staat Amazon namelijk op de nummer één als het gaat om de verkoop van e-books. Recentelijk nam Amazon nog Goodreads over, een bedrijf dat ongeveer vergelijkbaar is met Booklamp. Eerder was Amazon nog in overleg met Booklamp, maar koos uiteindelijk toch niet voor het bedrijf. 
Over de auteur

Histers

Auteur, blogger, online


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn