Alle categorieŽn


Paginas

Kunstkerstboom of echte kerstboom

Bij kerst hoort natuurlijk een kerstboom. Elk jaar proberen we de mooiste boom te scoren bij het nabijgelegen tuincentrum, of we halen de kunstkerstboom van zolder. Sommige mensen willen niets anders dan een echte kerstboom, anderen geven de voorkeur aan een kunstkerstboom. Allebei hebben ze hun eigen voor- en nadelen.

Voordelen kunstkerstboom

Een kunstkerstboom is vooral gemakkelijk en kostenbesparend. Je koopt er één, die je elk jaar weer kunt gebruiken. Als je een echte kerstboom wilt, dan moet je elk jaar een nieuwe kopen. Je bent dus goedkoper uit met een kunstkerstboom. Daarnaast kun je een kunstkerstboom makkelijk uit elkaar halen en opbergen, terwijl een echte boom weggebracht moet worden. Ook het opzetten is makkelijker. Je zet de onderdelen gewoon op elkaar, je hoeft niet te klungelen met een kerstboomhouder. Sommige mensen vinden het leuk om een rode of witte kerstboom te hebben.

Dit is alleen mogelijk bij een kunstkerstboom. Een ander voordeel is dat een kunstkerstboom weinig onderhoud vereist. Ze verliezen namelijk geen naalden, die steeds opgeveegd moeten worden. Tot slot blijft een kunstkerstboom mooi groen en de vorm blijft hetzelfde. Een echte boom gaat na een tijd hangen en het ziet er dan meer zo fris uit.

Nadelen kunstkerstboom

Een kunstkerstboom is makkelijk en onderhoudsvriendelijk, maar een echte kerstboom zorgt wel voor een echt kerstgevoel. Voor sommigen is het een traditie om met het gezin een mooie, echte kerstboom te halen. De pret begint al met het uitzoeken van een boom, die de juiste hoogte en vorm heeft, die mooi groen is en die geen kale plekken heeft. Voor hen is het een dagje uit en ze verheugen zich alvast op de knusse kerstperiode. Met een echte boom haal je een stukje natuur in huis en je kunt genieten van de frisse dennengeur die dagenlang in huis hangt.
Over de auteur

Niels78

Dit jaar ben ik van plan om een kunstkerstboom te kopen. Ik heb de voor- en nadelen naast elkaar gezet en ik hoop dat ik hiermee anderen kan helpen met hun keuze.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn