Alle categorieŽn


Paginas

Beveiliging van uw bedrijfspand

De beveiliging van uw bedrijfspand is erg belangrijk, zowel voor uw personeel als voor materiële zaken. Vooral inbraak en brand zijn risico’s waarbij beveiliging belangrijk is. Het beste is natuurlijk om beide te voorkomen, maar er zijn ook maatregelen die u kunt nemen om de schade zoveel mogelijk te beperken.

Beveiliging tegen inbraak

U kunt meerdere methodes toepassen voor de beveiliging van uw bedrijfspand tegen inbraak. Ten eerste kunt u ter beveiliging felle lampen in het pand ’s nachts aan laten en u kunt camera’s zichtbaar ophangen. Dit zal de inbreker afschrikken, omdat de kans groot is dat hij of zij betrapt wordt. Ten tweede kunt u denken aan de beveiliging van deuren en ramen. Zorg ervoor dat sloten gecertificeerd zijn. Om te voorkomen dat ramen en deuren geforceerd worden, kunt u dievenklauwen gebruiken. Deze zijn vrij goedkoop en daardoor een makkelijke beveiliging voor het hele pand. Mocht de inbreker toch het bedrijfspand binnen zijn gekomen, dan staat het waarschijnlijk op camera. Deze beelden kunt u later terugkijken. De laatste optie qua beveiliging is een alarmsysteem, deze zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Sommige alarmen geven ter beveiliging een signaal af zodra er bijvoorbeeld een raam open wordt gemaakt, anderen detecteren een inbreker als hij of zij in een beveiligde ruimte staat. Het is mogelijk om de alarmcentrale te koppelen aan uw telefoon, zodat u meteen op de hoogte bent van een inbraak.

Beveiliging tegen brand

Een brand voorkomen is lastig, maar u kunt met de juiste beveiliging de schade beperken. U kunt rookmelders installeren om zo snel mogelijk op de hoogte te zijn van een brand. Op het moment dat deze afgaat, kunnen de aanwezigen onmiddellijk het pand verlaten. Een sprinklerinstallatie is een goede beveiliging om een beginnende brand in bedwang houden en zo voorkomt u dat de brand uitbreidt. Als u een brandkluis heeft, dan kunt u daar belangrijke documenten en andere zaken veilig in opbergen. Mocht de brand het hele pand in beslag nemen, dan zijn de belangrijkste zaken in ieder geval veilig.
Over de auteur

Niels78

Een goede beveiliging van uw bedrijfspand is erg belangrijk. Ik hoop met dit artikel anderen te kunnen helpen.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn