Alle categorieŽn


Paginas

Okken verslaat Olympisch kampioen en trainingsgenoot Som op 800 meter

Vlak voor de start van de 800 meter op deze games stond Arnoud Okken nog in de bosjes naast de atletiekbaan over te geven, als gevolg van de oplopende wedstrijdspanning. De winnende tijd van Okken (1.46.29) zal weinig opzien baren, maar de manier waarop hij op de atletiekbaan van Nationaal Sport Centrum Papendal de concurrenten het nakijken gaf, was indrukwekkend. Som en zeker Schumann staan bekend om hun goede eindsprint, maar dit keer was Okken hun de baas.

Voor Bram Som was het gisteravond een half geslaagd optreden. De 22-jarige Arnhemmer ging voor de 'triple' na zijn eerdere Papendal-zeges in 2011 en 2012, maar legde zich na afloop van zijn race op de 800 meter zonder problemen neer bij het feit dat zijn trainingspartner Arnoud Okken hem met op het laatste moment nog verraste. Hij had graag voor de derde keer op rij gewonnen, maar was tevreden met zijn race aldus zijn sponsor uit brabant.

Waar Okken in 1.46.29 won, maakte Som de wedstrijd. Voor het ingaan van de laatste ronde zette Som als eerste aan, om vervolgens in het laatste stuk richting finish vol door te trekken. Bij het naderen van de eindstreep keek Som om, want hij verwachtte onderhand olympisch kampioen Nils Schumann wel of anders de Zuid-Afrikaan Werner Botha. De Duitser had echter geen versnelling meer en Botha was al eerder afgehaakt. Alleen Okken had nog iets over. En verraste daarmee voor de tweede keer dit seizoen zijn ploeg-, trainings- en huisgenoot.
Over de auteur

donnie dekker

Bericht geregeld over nieuws uit de omgeving.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn