Alle categorieŽn


Paginas

Het verhaal achter de trouwring die u dagelijks om uw vinger draagt

In deze moderne tijd hebben we nog wel eens de neiging te vergeten hoe alles ooit begonnen is. Tijden veranderen en wij veranderen daar als mens in mee. Toch zal het u verrassen hoeveel zaken wij uit het verleden meedragen en daarom nog steeds naleven. Een goed voorbeeld hiervan is de ring en dan vooral de trouwring. Het huwelijk is net als vroeger nog steeds de grootste bezegeling van de liefde tussen twee partners, toch trouwen veel mensen tegenwoordig op veel minder traditionele wijze dan vroeger. De trouwring is echter nog steeds onmisbaar in elk huwelijk.

De trouwring wordt over het algemeen om de linkerhand gedragen en dit gebeurt niet zonder reden. De oude Egyptenaren geloofden dat de ring in contact stond met het hart van de mens en daarom is er ook gekozen van het dragen van de trouwring aan de linkerhand. Daarnaast speelt de vorm van een ring ook een grote rol in de symboliek van het huwelijk. Een ring heeft een cirkel vorm en is om deze reden ook oneindig. Dit staat symbool voor de eeuwige trouw die u uw partner beloofd als u het jawoord geeft.

Dat de traditie van de trouwring nog steeds nageleefd wordt betekent echter niet dat de trouwring daardoor ook onveranderd is gebleven. Vroeger werd het huwelijk vaak bezegeld met een gouden trouwring. Tegenwoordig is er echter een veel ruimere keuze. Platina trouwringen, roodgouden trouwringen, witgouden trouwringen met diamant of briljant en vele anderen passeren de revue. De uitstraling en het uiterlijk van de trouwring spelen tegenwoordig dus ook een grote rol. Het aanbod van trouwringen wordt steeds groter en geeft ons de keuze om te gaan voor een goedkope trouwring of juist voor een zeer exclusieve trouwring. Door de technologie die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben zijn juweliers en ontwerpers in staat tot het ontwerpen van de meest bijzondere trouwringen. Door bijvoorbeeld lasertechnieken is het zelfs mogelijk om te kiezen voor een zeer precieze gravure in uw trouwring van bijvoorbeeld een foto van uw partner.

De rol van de trouwring in het huwelijk is dus redelijk onveranderd gebleven. De grootste verandering ligt hem misschien wel in het feit dat u tegenwoordig online trouwringen uit kunt zoeken en hiervoor niet meer gebonden bent aan uw plaatselijke trouwringen specialist of edelsmid. 

TAG: Trouwen in Nederland
Over de auteur

Cober Goudsmeden

In deze moderne tijd hebben we nog wel eens de neiging te vergeten hoe alles ooit begonnen is.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn