Alle categorien


Paginas

‘Kinderen moeten vaker een zwembad bezoeken’

Elke dag worden er Kamervragen gesteld en beantwoord door leden van de Tweede Kamer. Het zijn bijvoorbeeld vragen over eerdere debatten, onderzoeken en uitspraken die door politici zijn gedaan. Ook worden er vaak vragen gesteld over actuele thema’s of problemen die in Nederland spelen. Zo sprak minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport onlangs over zwemmen.

Hoewel een groot aantal kinderen over een zwemdiploma beschikt, blijkt dat ze steeds vaker niet goed kunnen zwemmen. Daarom moeten ouders een zwembad kopen of vaker met het kind een zwembad bezoeken. Natuurlijk kan het kabinet hier niet toe dwingen en ligt de verantwoordelijk bij de ouders. Minister Schippers verkondigt deze mening naar aanleiding van Kamervragen van de SP.

SP pleit voor schoolzwemmen          

Partij SP wil graag het schoolzwemmen weer invoeren. Renske Leijten en Jasper van Dijk vroegen zo ook naar het verband tussen het afschaffen van schoolzwemmen en de afname van zwemvaardigheid. Het verplicht stellen zou ervoor zorgen dat kinderen vaker zwemmen. Cijfers van de Reddingsbrigade Nederland zijn ook redelijk zorgwekkend te noemen.

De organisatie redde het afgelopen jaar 369 mensen uit binnenwater en zee. Zonder de redding hadden deze personen het waarschijnlijk niet overleefd. In totaal zijn er negen mensen verdronken tijdens het zwemmen. Schippers stelt voorop dat ieder ongeluk er een te veel is, maar het is niet bewezen dat afschaffen van verplicht schoolzwemmen hiervan de oorzaak is.

Er zijn nog steeds scholen die deze lessen aanbieden en daarnaast stimuleert het Rijk diverse projecten waar kinderen terecht kunnen om te zwemmen. Uit cijfers blijkt dat nog steeds 94% van de kinderen over minstens één zwemdiploma beschikt.
Over de auteur

Histers

De auteur schrijft over uiteenlopende onderwerpen zoals telecom, speelgoed en andere kinderzaken.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorien