Alle categorieŽn


Paginas

Een keuze maken uit een cms!

Steeds vaker krijg ik de vraag hoe je het best een keuze kunt maken uit de vele contentmanagementsystemen. Het antwoordt op die vraag beantwoord ik altijd met “de grote drie”, WordPress, Joomla en Drupal. Het voordeel van het gebruik van deze systemen is het feit dat ze telkens worden geupdate en worden verbeterd, zodat er geen beveiligingslekken ontstaan op jouw website. Dankzij de extreme community's is er veel ondersteuning mogelijk. Een website maken was nog nooit zo makkelijk, maar welk systeem past het best bij jouw eisen en wensen?


Laten we allereerst voorop stellen dat alle drie de systemen prima funderingen zijn voor de basis van jouw website. Echter zijn er een aantal specifieke eigenschappen waarom iemand nou liever voor de ene dan de ander kiest. Iedereen is verschillend en het ene systeem kan beter bruikbaar voor de ene dan voor de ander zijn. Als voorbeeld nemen we de simpliciteit.

WordPress, Joomla of Drupal? Welke moet ik kiezen?


Vaak worden deze drie systemen vergeleken met Lego. Je kunt de drie systemen op de volgende manier vergelijken. WordPress wordt veelal gezien als Duplo, eenvoudig en makkelijk aan te passen en te beheren voor de beginner. Joomla wordt vaak vergeleken met gewoon Lego, iets moeilijker maar ook iets meer mogelijkheden qua aanpassingen. Drupal wordt vergeleken met Technisch Lego, een iets moeilijker systeem, maar de mogelijkheden op programmeergebied zijn eindeloos. WordPress is het nummer 1 systeem vanwege de simpliciteit, zelfs ervaren gebruikers kiezen voor WordPress. Webdesigners kiezen voor WordPress omdat klanten zonder enige moeite direct aan de slag kunnen met hun website. Een webdesign is tegenwoordig niet meer moeilijk, je kiest gewoon uit de gratis thema's die worden aangeboden.
 

Toch zijn de mogelijkheden met Joomla en Drupal eindeloos. Extenties kunnen met elkaar samenwerken en geconfigureerd worden en het systeem is volledig aan te passen naar eigen eisen en wensen. Echter heb ik zelf tests uitgevoerd met het beheer van mijn klantwebsites met beide systemen en hieruit kwam naar voren dat onervaren gebruikers kiezen voor de simpliciteit van WordPress.

 

Wanneer uw website klaar is wilt u ook goed gevonden worden in Google
Over de auteur

marloes

De specialist op het bouwen van websites voor ondernemers en particulieren.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn