Alle categorieŽn


Paginas

Hoe kies je de juiste boordmaat?

Elke overhemden heeft als kleding item een uniek element welke bepalend is voor de maat. Het gaat hier om de boord, - of nekmaat. Als je een overhemd aanschaft is het belangrijk om rekening te maken met de boordmaat. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de aangeschafte overhemd slordig oogt en niet aansluit qua maat. De juiste maten kiezen is belangrijk om ervoor te zorgen dat de boord juist rondom de hals sluit. Laat je dus goed inlichten bij de keuze van jouw nieuwe overhemd.

Hoe kies je de goede maat?

Voor een kritische blik en de juiste kiezen kun je allereerst beter advies vragen bij de specialist. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om extern advies aan te vragen dan kun je de volgende stappen volgen.

  1. Begin met het meten van de boord rondom de basis van je hals, op deze hoogte komt de kraag te zitten.

  2. Plaats een meetlint rondom je nek  - volgens de vorm waar de kraag van de hemd komt te zitten.

  3. De opgemeten centimeters van de omtrek van je hals staat gelijk rond de boordmaat van de hemd. Zorg er hierbij voor dat er genoeg ruimte overblijft, zodat de overhemd vooral niet te strak aanvoelt. Houd hierbij een ruimte aan van één centimeter.

  4. Ook is het een optie om een vergelijking te maken door het meten van de boordmaat van een ander t-shirt of overhemd, waarvan je zeker weet dat deze past. Meet daarbij vanaf het midden van de knoop tot aan het einde van de knoopsgat.

Welke overhemd past bij jou?

Op de website van hemdvoorhem.nl kun je dankzij de handige filter precies zien In onze maat welke (EU) maten er achter elke boordmaat verschuilt. Een aantal populaire overhemden zijn de Seidensticker overhemden Schwarze Rose en de Seidensticker overhemden Splendesto. Deze overhemden zijn stijlvol en kunnen tijdens elke gelegenheid worden gebruikt. Bovenzien zijn de hemden kreukvrij wat je een hoop strijkwerk bespaart.

 
Over de auteur

Thijs Scholtens

Hemdvoorhem.nl


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn