Alle categorieŽn


Paginas

Het wel en wee van internet in huis

Met kinderen in de tienerleeftijd in huis weet je dat het internet in huis op orde moet zijn. Het is haast alsof internet voor hen zuurstof is. Ze kunnen geen minuut zonder. Liever geen eten dan geen internet.

Het is nog niet eens zo lang geleden dat het allemaal niet eens bestond. Het begon voor ons op een zeer bescheiden manier met internet via de telefoonverbindingen. Je kon toen of internetten of telefoneren. Je was dus onbereikbaar als je aan het internetten was. Daarbij was het internet zo gruwelijk langzaam dat je er allerlei zaken bij kon doen als je wat aan het downloaden was. Dat kun je je nu gewoon niet meer voorstellen.

Het internet is gelukkig sinds toen aardig doorontwikkeld. Dat je nu draadloos internet hebt in huis is ook een geweldige vooruitgang. Het enige waar je voor moet zorgen is dat je WiFi netwerk aanleg goed gebeurd. En de glasvezelbekabeling naar jouw huis moet volgens de nieuwste technieken zijn aangelegd. Glasvezelblaastechnieken zoals BrandRex worden hiermee gebruikt. Dit is heel specialistisch werk.

Als je eenmaal internet via glasvezel naar je huis hebt, moet je er wel voor zorgen dat je zelf thuis de snelheid niet enorm drukt want dat zou zonde zijn. Zorg dat je de hoogste categorie UTP kabels in je huis hebt voor een zo snel mogelijke overdracht. En het modem moet natuurlijk ook passen in de moderne tijd, lekker snel en grote capaciteit. Het modem moet goed genoeg zijn om heel je huis van draadloos internet te voorzien. Goedkoop is met modems vrijwel altijd duurkoop want het voldoet gewoon niet aan je eisen.

Onze eisen aan het internet zijn hoog. En dat is eigenlijk best vreemd voor iets dat nog maar enkele decennia bestaat. Het maakt je wel nieuwsgierig wat ons nog meer te wachten staat. Ik kan niet wachten.
Over de auteur

cousine economy

Cousine schrijft over van alles en nog wat.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn