Alle categorieŽn


Paginas

Afrikaans avontuur

Heb je ook zo weinig zin in de komende herfst- en wintermaanden in ons koude kikkerlandje? Het zou leuk zijn om de sleur te onderbreken met een avontuurlijke vakantie in Afrika.

Als je ongerepte natuur zoekt, ben je in Botswana en Namibië aan het juiste adres.

Botswana ligt ten noorden van Zuid Afrika en bezit volop ruige wildernis en een spectaculaire deltagebied. De bevolking leeft vooral in het oostelijke deel van het land. In de Kalahari woestijn kun je grote kuddes wilde dieren zien rondtrekken. Het trekt in grote getale van en naar de Okavango Delta, een wetland dat zijn water ontvangt vanuit Centraal Afrika. Een fantastisch schouwspel.

Je kunt een rondreis Botswana doen langs de verschillende nationale parken. Chobe National Park is een van de grootste parken van Afrika. Hier vind je enorme kuddes olifanten, buffels, zebra’s en een groot aantal roofdieren. De Chobe rivier is een bekende spotplaats voor allerlei wild. Hier zijn dan ook veel georganiseerde safari’s. Je kunt wandelsafari’s doen tot gamesdrives. Je kunt ook luxe camperen in de Kalahari woestijn. Hier moet je wel stalen zenuwen voor hebben want het wild is echt heel dichtbij. En vergeet ook niet de Victoria Falls te bezoeken tijdens je rondreis.

Namibië is ook prachtig. Je vind er ongerept natuur en een unieke cultuur doordat Namibië in de loop der tijd is geregeerd door Britten, Duitsers en Afrikaners. Pas In 1990 is Namibië onafhankelijk geworden. Er is dus veel terug te vinden van de Europese cultuur. Maar je vind er ook inheemse culturen bij bijvoorbeeld de Himba’s en de Herero.

De hoogste zandduinen van de wereld bevinden zich bij de Sossusvlei. Bezoek ze met zonsopkomst en je zult worden verrast door het spectaculaire uitzicht en het langzaam oranje kleurende zand.

Je kunt een rondreis Namibië maken een bezoek brengen aan één van de vele safari parken van Afrika. Een werkelijk fantastisch park is bijvoorbeeld het Etosha National Park.
Over de auteur

cousine economy

Cousine schrijft over van alles en nog wat.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn