Alle categorieŽn


Paginas

Gele diamanten

Diamanten zijn de hardste materialen in de natuur en bestaan in verschillende kleuren. Gele diamanten komen aan hun intens gele kleur door stikstofatomen in het koolstofrooster van de diamant. De concentratie van deze stikstofatomen bepalen de intensiteit van de gele kleur.

 

Gele diamanten in sieraden zijn goed betaalbaar en passen goed bij de meeste metalen zoals gouden trouwringen, verlovingsringen, kettingen en oorbellen. In geelgoud komt de gele kleur niet zo heel goed uitEr bestaan echter ook uiterst zeldzame gele diamanten van fantastisch hoge waarde.

 

Bekende gele diamanten

 

Cora Sun-Drop

 

De Cora Sun-Drop is een zeer zeldzame diamant die 110 karaat weegt en een intens gele kleur (''vivid fancy yellow'') heeft. Er wordt geschat dat de unieke diamant 1 tot 3 miljard jaar oud is. In 2010 werd het in een kimberlietpijp in Zuid-Afrika gevonden. Aangezien het zo uniek en oud is, werd het 6 maanden lang in Het Natural History Museum in Londen tentoongesteld. In November 2011 kocht Cora International in New York de diamant voor $10,9 miljoen en maakte de ruwe diamant nog unieker; vanwege de intense kleur slijpte zij de diamant in peervorm. Het duurde 6 maanden om het te slijpen. Hierna werd het aan een anonieme bieder verkocht voor een recordbrekende prijs van $12.36 miljoen. De huidige locatie van de diamant is onbekend.

 

Florentiner

 

De Florentiner is een verloren diamant waar een heleboel mysterie om bestaat. Het heeft een prachtige citroengele kleur en weegt 137,27 karaat. Het is geslepen in de vorm van een dubbele roos met 126  facetten en 9 kanten. De oorsprong van de diamant ligt in Golconda, India, en was in het bezit van verscheidene Indiase heersers. Hierna is het ook in bezit geweest van onder andere het Koninklijk Huis van Oostenrijk en de groothertog van Toscane. Dit is ook de reden dat de diamant onder verschillende namen bekend staat, waaronder ''Groothertog van Toscane'' en ''Oostenrijker''.


Sinds 1921 is de diamant spoorloos verdwenen. Men is nog steeds op zoek naar deze diamant en iedere keer dat een gele diamant opduikt, ontstaan geruchten dat het gaat om de (mogelijke herslepen) Florentiner. Zo werd in 1923 een gele diamant aangeboden onder de naam ''Shah D'Iran. Hoewel het de aandacht trok, ging het hier waarschijnlijk om een 18 eeuwse steen uit de schat der Moguls. In hetzelfde jaar werd in Geneve een ongewoon grote diamant aangeboden. Deze steen was naamloos en was verwerkt in een collier. In 1938 vermeldde de pers dat de steen op de Amsterdamse diamantbeurs te koop werd aangeboden. Tot op heden is niet bekend waar de diamant zich nu bevindt.
Over de auteur

hesa derna

Blogger over verschiilende onderwerpen zoals mode en kunst.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn