Alle categorieŽn


Paginas

Hoera, ik kan fietsen zonder zijwieltjes

Op een dag is het zo ver. Je kind kan fietsen zonder zijwieltjes. Daar is natuurlijk wel heel wat aan vooraf gegaan. Nadat je kind heeft besloten dat het wel zonder die zijwieltjes kan, moet er natuurlijk wel geoefend gaan worden. Dat betekent voor mama en papa meerennen naast je kind om te voorkomen dat hij zich bezeert doordat hij de kunst nog niet machtig is.

Je begint met het kopen van een fietsje bij kinderfietsen Zoetermeer. Dit fietsje heeft uiteraard de zijwieltje, die er later weer afgeschroefd moeten worden. Het is wel leuk dat je kind het fietsen met de zijwieltjes snel door zal hebben. Als een ware kamikaze piloot zie hem op een gegeven moment van hot naar her schieten. Je houdt je hart vast. Het duurt echt een hele tijd voordat je kind leert om te anticiperen op de rest van het verkeer.

Op een gegeven moment is je kind eraan toe om de zijwieltjes van zijn fietsje af te laten halen. Reken erop dat het jou ook de nodige zweetdruppels zal kosten. Maar de overwinning is zoet als het eenmaal gelukt is. Je kind is zo trots als een pauw.

In de jaren op de basisschool moet je kind op een gegeven moment leren om zelf naar school te fietsen. Dat is een grote stap. Maar wel noodzakelijk. Hij moet leren om om te gaan met de rest van het verkeer. Hopelijk is fietsroute, die hij moet gaan, wel autoluw.

Als je kind dan uiteindelijk naar de middelbare school gaat, moet hij de kunst toch wel machtig zijn. Hij is ook weer toe aan een nieuwe fiets bij de online fietsenwinkel. Misschien wordt het nu wel een stoere mountainbike of een e-bike, voor als hij een flinke afstand moet fietsen naar school. 
Over de auteur

cousine economy

Cousine schrijft over van alles en nog wat.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn