Alle categorieŽn


Paginas

Lekker knus de winter in!

De klok wordt met een kleine maand alweer verzet, de winter komt eraan. Dat betekent dat u weer meer tijd door gaat brengen in huis. Hoogtijd om het zo comfortabel mogelijk te maken voor uzelf. Wat dacht u bijvoorbeeld van een schommelbank? Heerlijk met een kopje thee en een boek, schommelend voor de openhaard? En met de volgende instructies hoeft u daar heus geen professionele timmerman voor te zijn!

Zorg dat u de volgende dingen in huis hebt: een plaat multiplex, vuren delen, verf, plamuurbenodigdheden, handcirkelzaag, decoupeerzaag, schroefmachine, houtlijm en schroeven.

Teken eerst de diverse onderdelen af. Teken dus twee keer een zijkant, één keer een voorkant en één keer een achterkant af. Reken voor diepte ongeveer 70 centimeter, voor de breedte ongeveer 80 centimeter en voor de hoogte 65-70 centimeter. Zorg ervoor dat de zijkantstukken aan de onderkant krom lopen, voor het schommeleffect. De rechte stukken kunt u vervolgens uitzagen met een cirkelzaag, de kromlopende gedeeltes met een decoupeerzaag. Deze delen kunt u vervolgens aan elkaar lijmen en schroeven.

Nu het framewerk af is, kunt u bezig gaan met de vuren delen voor de zitting. Meet allereerst de breedte van de zitting op, dit is de lengte van de plankjes. Dit zal waarschijnlijk 80 centimeter zijn plus de dikte van de beide multiplex platen. Meet vervolgens de zitting en voorkant op. De zitting moet minimaal 3 plankjes krijgen, met telkens een centimeter tussenruimte. Hebt u een diepte van 40 centimeter voor het zitoppervlakte, moeten de plankjes dus 12.5 centimeter breed zijn. Maak de plankjes op maat en schroef ze vast op het framewerk.

Maak de schommelbank af door hem te lakken of verven. Leg er een leuk kussentje in of dekentje op. U bent nu helemaal klaar voor de koude winterdagen!

Verder nog klussen in huis te doen? Ziet u het niet zitten deze zelf allemaal te moeten uitvoeren? Neem dan contact op met een klusbedrijf bij u in de buurt!
Over de auteur

Wendy de Veer

Wendy


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn