Alle categorieŽn


Paginas

Loonberekening en cao's

Het is een grote klus, vooral als hiervoor niet zoveel tijd of mankracht voor is. Het is een vervelende taak en al die verschillende cao’s maakt het alleen maar lastiger om de taak te voltooien. Het berekenen van de salarissen is vooral vervelend werk voor onder andere de bouw, horeca of schilders. Deze cao’s veranderen jaarlijks. Je hebt verschillende schilders cao’s waar rekening mee gehouden moet worden. Daarnaast zijn er ontzettend veel bedrijfstakregelingen waar je je aan moet houden.

 

De lastigste cao’s zijn die van de bouw, horeca en schilders. De schilders cao veranderd vaak en heeft veel verschillende regelingen. Dit maakt het werken ermee zo ontzettend lastig en tijd consumerend. De bouw cao is bijvoorbeeld in 1 juli 2015 nog gewijzigd. Hierin stonden onder andere veranderingen als een loonsverhoging en verandering in arbeidstijden. Vooral voor een kleinere onderneming kan de loonberekening heel zwaar zijn. Je richt je dan niet graag op je ondersteunende processen. Je doet liever gewoon waar je goed in bent. De tijd is er niet om andere dingen dan je kernactiviteiten te doen. Gelukkig zijn er enkele oplossingen om het werk te verminderen.

 

Als je als onderneming de administratie toch zelf wilt blijven doen dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een bepaalde soort van salarissoftware. Er bestaan veel verschillende software pakketten die je helpen je administratie te verminderen. Elk pakket is weer uniek is het is daarom belangrijk om goed te onderzoeken wel het beste past bij jou organisatie en bij de lastige cao’s waar uw organisatie mee te maken heeft.

 

Een andere optie is het volledig uit handen geven van de loon berekeningen aan een loonbureau. Deze specialisten doen niks anders dan werken met loonstrookjes en vervelende cao’s. Door je administratie uit te besteden kunt u weer aan de slag aan uw kernactiviteiten van uw organisatie. 
Over de auteur

E-conomy

http://www.cbbs.nl/loonbureau/

http://www.cbbs.nl/loonadministratie-schilders-cao/


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn