Alle categorieŽn


Paginas

Stedentrips in Spanje

Behalve dat Spanje een fantastisch vakantiebestemming is voor in de zomer, kun je er het hele jaar terecht voor een stedentrip. De grote steden in Spanje staan bol van cultuur en je kunt er ook nog heerlijk genieten van de vele terrasjes en winkeltjes.

Spanje heeft zeer grote kunstenaars voortgebracht. Denk maar eens aan Gaudi en Salvador Dali. Als je de meesterwerken van  Gaudi wilt bewonderen, moet je vooral naar Barcelona gaan. De hoogtepunten van Gaudi in Barcelona zijn (letterlijk) de Sagrada Familia en het Parc Guëll. Dit is zeer de moeite waard om te bezoeken. Voor Salvador Dali moet je naar het speciale museum van hem in Figueres gaan. Je zult verrast worden door zijn kunst. Je kunt ook nog zijn huis bezoeken in Portlligat. Dit moet echt een heerlijk plek zijn geweest voor Dali om te wonen en te werken. Of bezoek het kasteel, dat hij speciaal voor zijn muze Gala heeft gekocht, het Gala Dalí Castle Púbol.

Maar er zijn nog meer plaatsen voor een vakantie Spanje. Je kunt bijvoorbeeld ook Bibao bezoeken en dan met name het Guggenheim museum, gecreëerd door de geniale architect Frank Gehry. Dit is een zeer bijzonder bouwwerk. Het is een fusie van complexe en wervelende vormen van verschillende materialen. Er worden vele tentoonstellingen georganiseerd. Het museum trekt veel bezoekers maar is dan ook zeker de moeite waard.

De hoofdstad Madrid of de studentenstad Salamance zijn ook zeer de moeite waard om te bezoeken. Het oude centrum van Salamanca staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Je vindt hier vele terrasjes en barretjes dankzij het feit dat het een studentenstad is. Je vindt hier een van de oudste universiteiten van Spanje.

Natuurlijk ben ik niet volledig met dit kleine overzichtje. Er zijn veel steden te bezoeken voor je vakantie in Spanje.

 

TAG: http://www.goedkope-treinkaartjes.com/
Over de auteur

cousine economy

Cousine schrijft over van alles en nog wat.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn