Alle categorien


Paginas

Slechte adem beïnvloed kansen op een succesvolle carrière

Bijna iedereen heeft wel eens last van een slechte adem. Dat kan vergaande gevolgen hebben: vrouwen wijzen eerder iemand af met een slechte adem en zelfs je carrière kan eronder leiden. Als je last hebt van een slechte mondhygiëne kun je dus maar beter op tijd naar de mondhygiënist breda gaan voordat je geen partner meer kunt vinden of die promotie misloopt. 


Kritisch 


Vrouwen zijn, zo is uit onderzoek gebleken, iets kritischer als het gaat om mondhygiëne. Dat vinden ze belangrijk aangezien het deels bepaalt hoe verzorgt je overkomt. Tijdens het World Dental congres presenteerden Yvonne en Bram Buunk een onderzoek waaruit bleek dat vrouwen niet alleen hun eigen mondhygiëne belangrijk vinden, maar ook die van hun (toekomstige) partner. Het onderzoek, uitgevoerd met 1677 personen, wees uit dat vrouwen eerder iemand afwijzen als deze een slechte adem heeft. 


Slechte adem op het werk 


Niemand vind het prettig om met iemand een gesprek te voeren terwijl diegene een slechte adem heeft. Dat gaat zelf zo ver dat mensen elkaar gaan ontwijken. Aangezien het lastig is voor veel mensen om het probleem bespreekbaar te maken kiezen ze voor de makkelijke weg. Dat kan gevolgen hebben voor je kansen op de arbeidsmarkt. Je wordt minder snel aangenomen bij een sollicitatiegesprek en je hebt ook meer kans op het missen van promoties en bonussen. 


Wat kun je er tegen doen?


Dat is uiteraard slecht nieuws en het vraagt om een oplossing. Als je merkt dat je vaak bloedend tandvlees hebt kan dit duidden op een ontsteking in de mond. Die ontstekingen worden vaak veroorzaakt door een slechte mondverzorging. Poets daarom altijd minstens twee keer per dag je tanden (ruim 1 minuut) en ga minimaal een keer per jaar langs bij de tandarts voor controle. Als deze maatregelen niet helpen kun je ook een afspraak maken bij de mondhygiënist. Deze afspraak gaat vaak zonder verwijzing van de tandarts. Over de auteur

Histers

Mondhygiëniste Ingrid van Oploo neemt al uw mondzorgen uit handen. Heeft u last van slechte adem, een droge mond of andere nare mondproblemen? Neem dan contact op en ontvang een persoonlijke effectieve behandeling. 


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorien