Alle categorieŽn


Paginas

broodfokkers

Broodfokkers

De problemen bij rashonden worden met de dag erger, door het jaren van doorfokken van talloze rashonden, ontstaan de gekst problemen, waar de honden ontzettend veel last van hebben. De honden zijn door natuur door de eeuwen heen ontwikkeld en deze ontwikkeling wordt door broodfokkers teniet gedaan. Want het enige waar zij naar kijken is het geld wat over de ruggetjes van de dieren wordt verdiend. Kijk bijvoorbeeld is naar een chihuahua, het arme beestje kan bij teveel stress zijn ogen kwijt raken, kan daarnaast ontzettend slecht ademen door de vorming van de schedel en heeft last van ontzettende hoofdpijnen vanwege de te kleine schedel, die mensen mooi vinden, maar wat voor het beestje ondragelijke pijn met zich meebrengt. 

Binnenkort mogen er geen dieren meer verkocht worden via sites als marktplaats, waardoor het voor de broodfokkers al moeilijker wordt gemaakt om hun aanbod te slijten aan niets vermoedende mensen. Want dat zijn het vaak, niets vermoedende mensen die graag een hondje willen. Zij zien niet de tekenen die er vaak zijn wat duidt op broodfokkerij. Voor de niets vermoedende mensen zijn er aantal tips, vraag bijvoorbeeld naar de moeder van de pup. Hoevaak heeft ze al puppies op de wereld gezet? Wat zijn de leefomstandigheden? Hoe is de socialisatie? Door middel van zulke vragen krijg je een beter beeld van het milieu waar de puppie in is geboren. Mocht dit niet goed aanvoelen, koop dan geen hondje. Het is en blijft ontzettend schattig om te zien, maar de problemen die doorgefokte pups met zich meebrengen kunnen tot jaren van grote zorgen leiden. 

Rashonden zijn gewoon zwak door het jaren van fokken ontstaan er problemen als HD en ED (heupdysplasie) problemen waar nog weinig tegen te doen is. Wel is er sinds kort voer wat rashonden helpt om de rasproblemen aan te pakken. Door het gebruik van kruidens worden de ras-specifieke problemen aangepakt, zo zit er bijvoorbeeld groenlip mossel, zeewier en alfalfa in. Dit hondenvoer genaamd,http://yourdog.nl/  

Gaat dus de strijd aan met de rasproblemen en de broodfokkers, om op deze manier de gezondheid van de rashonden weer op te krikken naar een niveau om trots op te zijn!
Over de auteur

kilian rijken

http://yourdog.nl/


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn