Alle categorieŽn


Paginas

Taleninstituut TaalTaal introduceert onderdompelingsmethode "All-you-can-talk"

Taleninstituut TaalTaal uit Den Haag introduceert vanaf januari 2014 een nieuwe onderdompelingsmethode genaamd “All-you-can-talk”. Dit concept houdt in dat taalcursisten, binnen redelijke grenzen, onbeperkt kunnen leren en praten onder begeleiding van taaltrainers.

De beste manier om een taal te leren blijft een langdurig verblijf in het land zelf, maar dat is voor de meesten een veel te grote stap. Zelfs aangekomen in het betreffende land, blijkt het vaak toch lastig om contacten te leggen en geduldige gesprekspartners te vinden. In Nederland ervaren bijvoorbeeld veel expats dat als ze een schuchtere poging wagen Nederlands te praten: "Hallo....hoe....gaat....het.....", ze gelijk in het Engels antwoord krijgen.

TaalTaal wil daar nu verandering in aanbrengen. Als een van de eerste taalgerichte instellingen in Nederland, speelt zij in op deze nauwelijks ontgonnen behoefte door cursisten op haar locatie in Den Haag gestructureerd en laagdrempelig onder te dompelen in de taal. Even stapt de cursist een andere wereld binnen en kan zich naar hartelust in een andere taal leren uiten.

De achterliggende gedachte is dat door uitgebreid met elkaar te converseren, men geleidelijk gaat denken, praten en zelfs gaat lachen in de nieuwe taal. Dan is het geen "vreemde" taal meer, maar een prille nieuwe moedertaal. Vanwege de aanwezige begeleiding, komt iedereen goed aan bod, ook diegenen die van nature iets verlegener zijn. Door elkaar te leren kennen kunnen vriendschappen ontstaan en soms zelfs iets meer.

Om voor de nodige taalkundige niveauverhoging te zorgen, bestaat de "All-you-can-talk" methode uit een combinatie van reguliere doordeweekse lessen en speciale oefensessies met gemengde groepen op zaterdag. De cursisten mogen zelf bepalen hoeveel van deze sessies ze bijwonen en hoe lang ze telkens blijven. Het ontbreken van tijdsdruk en de variatie aan activiteiten en gesprekspartners zorgen voor een natuurlijke en vooral duurzame taalontwikkeling.

Over de kosten hoeven de deelnemers zich geen zorgen te maken. TaalTaal hanteert het "Name-your-own-price" principe: voor de reguliere cursus geldt de vaste prijs en voor de oefensessies bepaalt men zelf de prijs. Zo wordt het samen opgebouwd.

Meer informatie over dit nieuwe onderwijsconcept is te vinden op www.allyoucantalk.nl.
Over de auteur

Taleninstituut TaalTaal

www.taaltaal.nl
www.allyoucantalk.nl

Telefonisch: 070-3226091
E-mail:        info@taaltaal.nl

Contactpersoon persbericht: Michel van der Goes

Indien u prijs stelt op fotografisch materiaal, dan kunt u die hier vinden:

http://taaltaal.nl/pers/s1.jpg


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn