Alle categorieŽn


Paginas

Werkgelegenheid in elektrische auto- en fietsenbranche stijgt

Door de toenemende populariteit van de ANWB slipcursus en de elektrische auto worden er ook steeds meer banen gecreëerd in deze sector. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal banen in de sector in 2014 met een kwart is toegenomen. Minister Kamp maakte bekend dat een kwart gelijk staat aan ruim 3 duizend banen. De bedrijven die aan de elektrische autobranche deelnemen voegen hiermee ook steeds meer waarde toe aan de Nederlandse economie, ruim 206 miljoen euro. 

Buitenlandse samenwerkingen 

Bedrijven die elektrische auto’s produceren maakten vorig jaar voor ruim 800 miljoen euro aan elektrische auto’s. Het is niet voor niets dat Nederland een van de koplopers is op het gebied van elektrisch rijden. De export neemt door de handelsrelaties met Duitsland en de Verenigde Staten toe en die investeren ook flink in de Nederlandse markt. Nederland werkt bijvoorbeeld nauw samen met Duitsland om genoeg laadpalen naast de wegen tussen Amsterdam en Berlijn te plaatsen. Zo worden de wegen steeds geschikter voor mensen met een elektrische auto. 

Innovatie door kennis 

Volgens Minister Kamp draagt Nederland met zijn succesvolle elektrische automarkt bij aan een beter klimaat voor de gehele wereld. Kamp benadrukt het belang van geschoolde medewerkers en studententeams om de branche scherp te houden. ‘’Door de kennis en kunde van deze mensen ziet het buitenland dat investeren in Nederland een goede zet is.’’ Aldus de Minister.

Buitenlandse investeringen  

En dat investeren gebeurt dus steeds meer. Het Chinese bedrijf BYD, gevestigd in Rotterdam heeft onlangs nog aangekondigd om uit te breiden in de havenstad. TESLA opende dit jaar nog een nieuwe fabriek in de Brabantse stad Tilburg. TESLA is een van de grootste producenten van elektrische auto’s en daarmee een belangrijke speler in de markt. 

Elektrische fiets 

Ook met de elektrische fiets gaat het goed. De verkopen stijgen nog steeds en steeds meer buitenlandse producenten komen naar Nederland zoals bijvoorbeeld het bedrijf Darfon uit Taiwan, die een vestiging heeft in Eindhoven. 
Over de auteur

Histers

ANWB Drivers Academy biedt slipcurssusen, rijvaardigheidstrainingen en andere spannende trainingen aan. Kijk gauw op onze site.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your Response