Alle categorieŽn


Paginas

Industri√ęle printers

Een industriële printer is heel wat anders dan wat jij thuis hebt staan. Ten eerst moet zo’n printer een enorme hoeveel dozen, kratten of verpakkingsmaterialen printen in een zo kort mogelijke tijd en ten tweede moet deze printers ook nog kunnen printen op allerlei oppervlakken zoals glas,  papier, karton, kunststof, folie, leer, textiel, enz. Ten derde het printwerk veeg- en wrijfbestendig zijn en bestand tegen milieu-invloeden.

Dus aan deze soort printer worden heel wat eisen gesteld. Een van de werkpaarden onder de industriële printers is een hot foil printer. Deze soort printer heb je in allerlei soorten en maten en speciaal toegerust op zijn zware taken.

Code printen  gebeurt overal in de industrie. Bijvoorbeeld in de voedings- en de farmaceutische industrie gebeurt dit aan de lopende band. En dat is niet voor niets. Voor verse producten is het noodzakelijk voor de consument om te weten tot wanneer het product nog houdbaar is. Je moet er toch niet aan denken om bedorven yoghurt in het schaaltje als dessert te krijgen. Of verlopen voorgesneden sla bij je hoofdgerecht.

Voor de farmacie zijn de gevolgen van een foutje in de productie nog te overzien als het product op tijd terug gehaald kan worden. Dat gaat op basis van de codering. Patiënten mogen niet blootgesteld worden aan farmaceutische producten, waar mogelijk iets aan mankeert.

Zelfs elektronica bevat geprinte codes. Zo is altijd te achterhalen waar en wanneer er in het productieproces iets mis gegaan is. Alle producten van die bepaalde productielijn worden voordat ze in de winkel terecht komen als teruggehaald door de fabrikant.

Ook barcodes moeten geprint worden. Het is werkelijk ongelooflijk hoeveel informatie er in die grappige streepjes kan worden opgeslagen. Geen caissière meer die de prijzen van producten hoeft te onthouden en zelfs geen aanbieding hoeft onthouden te worden. Dit heeft voor iedereen voordelen. 
Over de auteur

cousine economy

Cousine schrijft over van alles en nog wat.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn