Alle categorieŽn


Paginas

Kerstboom eruit, kamerplant erin!

Na kerst gaat de kerstboom er weer uit. Die boom kan door zijn afwezigheid een behoorlijke leegte achterlaten. Het is niet voor niets dat veel mensen in januari grote kamerplanten gaan kopen. Meubelwinkels Eindhoven staan ook vol met gezellige en grote planten en tuincentra bieden vaak in januari hoge kortingen. Welke planten kun je het beste kopen?

Luchtzuiverende planten 

Planten zijn niet alleen heel mooi voor het interieur, ze kunnen ook zorgen voor beter lucht in huis. Producenten van kamerplanten hebben vaak speciale lijnen in hun collectie met luchtzuiverende planten. Deze planten beschikken over het vermogen om de lucht te zuiveren door lucht op te nemen en schone lucht terug de ruimte in te sturen. De planten die je het beste kunt kopen om deze functie zijn bijvoorbeeld varens. Deze oeroude planten zuiveren de lucht en hebben daarnaast een moderne en frisgroene uitstraling. Als je wilt weten welke soorten nog meer gezicht zijn voor luchtzuivering kun je altijd om advies vragen bij tuincentra.

Planten die goed tegen donkere plekken kunnen

Planten hebben licht nodig om in leven te blijven, dat is een feit. Toch is de mate van licht die ze nodig hebben om te kunnen overleven verschillend. Er zijn planten die slechts heel weinig licht nodig hebben en die dus goed groeien en bloeien op de donkerste plekken in je huis. Voorbeelden van deze planten zijn de lepelplant, drakenboom en graslelie. De adviseurs in het tuincentrum kunnen je overigens ook perfect informeren over welke plant geschikt is voor de donkere plekken in uw huis. 

Bloemen 

Ben je niet zo van de groene planten, maar heb je liever iets bloeiends in huis? Dan kun je ook kiezen voor bloemen die je in een pot in de kamer kunt zetten. Bloemen die in de maand januari bloeien zijn bijvoorbeeld het sneeuwvlokje, de kerstroos en de winterjasmijn. De laatste is overigens een tak die je ook in een vaas kunt zetten. 
Over de auteur

Histers

D!Zit adviseert u over uw interieur en levert unieke meubels op maat gemaakt. Bekijk een voorproefje van onze collectie online. 


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn