Alle categorieŽn


Paginas

Kinderen in een echtscheiding

Er zijn steeds meer echtscheidingen tegenwoordig. Dit kan voor kinderen heftige gevolgen hebben, vooral wanneer de ouders in het bijzijn van de kinderen ruzie maken. Het is dan ook van belang dat er goed wordt gekeken naar de belangen van de kinderen in een (v)echtscheiding.

 

Gevolgen

Wanneer dit niet gebeurt zijn er gevolgen op vele gebieden. Zo halen kinderen met ouders in een vechtscheiding vaak lagere schoolresultaten, kan het een slechte invloed hebben op hun gezondheid en maakt het mogelijk de sociale omgang lastiger. Doordat de kinderen zo veel te verwerken hebben ontwikkelen ze langzamer en is de kans op risicovol gedrag groter.

 

Omgangsregeling

Op het moment dat de ouders vrediger uit elkaar gaan zullen deze problemen significant afnemen. Uit onderzoek is gebleken dat het hierbij belangrijk is dat de ouders echt tevreden zijn over de omgangsregeling. In plaats van een omgangsregeling kunt u ook kiezen voor een co-ouderschap. Dan blijft u de opvoeding samen doen en wonen de kinderen om de beurt bij de vader of bij de moeder. Daarbij is het belangrijk dat er goed gecommuniceerd wordt en de kinderen geen problemen hebben met het wonen in twee huizen. Wanneer er gekozen is voor een omgangsregeling waarbij een van de ouders niet meer voor het kind zorgt, betekent dit niet dat deze ouder financieel niet meer hoeft te helpen. Er moet namelijk wel kinderalimentatie betaald worden. Als het inkomen van een van de ouders behoorlijk lager is dan dat van de andere ouder, moet er mogelijk ook partneralimentatie betaald worden.

 

Mediation

Al met al is het regelen van een scheiding en een manier vinden hoe de kinderen er zo weinig mogelijk onder leiden een lastige klus. Het is namelijk voor iedereen verschillend. Een mediator kan helpen om een echtscheiding zo goed mogelijk te laten verlopen. Uit ervaring blijkt dat een mediator zorgt voor een betere onderlinge band en communicatie. Bent u op zoek naar mediation in Arnhem of in die regio? Dan helpen wij u graag.
Over de auteur

Manon van den Berg

Neem voor meer informatie contact met ons op.

http://www.arnhem-echtscheiding.nl/


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn