Alle categorieŽn


Paginas

Stappenplan bij een scheiding

Wanneer u heeft besloten te gaan scheiden van uw partner, komen er vele dingen op u af. Daarom hebben wij een handig stappenplan voor u opgesteld zodat u niets over het hoofd ziet. Per stap wordt er ook een korte uitleg gegeven van wat de stap precies inhoud, dit scheelt u wellicht een hoop onderzoek.

 

Stap 1: Zoek de juiste hulp

Een echtscheiding gaat via de rechter. Daar heb je een advocaat of mediator voor nodig. Als u allebei een andere advocaat heeft komt u tegenover elkaar te staan. Daarom is aan te raden een gezamenlijke advocaat of een mediator in te schakelen.

 

Stap 2: Uittreksels verzamelen

Allereerst moet u de huwelijksakte en eventueel de geboorteaktes van uw kinderen (onder de 18) opvragen bij de gemeente. Het is belangrijk dat de uittreksels niet ouder zijn dan 1 maand.

 

Stap 3: Opstellen Convenant

Het is niet wettelijk verplicht om een convenant op te stellen, dit kan wel helpen om het proces sneller te laten verlopen. Hierin kunt u gezamenlijke beslissingen op de volgende gebieden vermelden, indien deze op u van toepassing zijn:

-          Het gezag over en de verdeling van de zorg over minderjarige kinderen

-          Alimentatie voor de kinderen en eventueel voor de voormalig partner

-          Wie in het huis blijft wonen

Nu kan de scheiding aangevraagd worden.

 

Stap 4: Verdelen van gemeenschappelijke goederen

Indien u in gemeenschap van goederen getrouwd bent moet alles gedeeld worden, of eventueel verrekend. Bent u onder huwelijkse voorwaarden getrouwd, dan kunt u kijken hoe deze voorwaarden uitkomst bieden bij het verdelen van de goederen.

 

Wanner u alle bovenstaande stappen heeft doorlopen, maar er samen niet uit  komt kunt u contact opnemen met een advocaat. Woont u in de regio Alphen aan den Rijn, dan kunt u contact opnemen met de advocaten van http://alphenaandenrijn-scheiding.nl.
Over de auteur

Anke Holst

.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn