Alle categorieŽn


Paginas

Waar moet ik aan denken bij een verbouwing?

Nu de crisis grotendeels is opgelost gaan mensen krijgen mensen weer wat meer zekerheid en meer te besteden. Daardoor worden er ook meer verbouwingen gedaan. Maar waar begin je met een verbouwing? U moet waarschijnlijk aan de volgende dingen denken: een aannemer, een idee en vergunningen.

De eerste stappen

Een verbouwing begint bij een idee. Wat wilt u verbouwen en waarom? Met dit idee gaat u vervolgens naar een aannemer. Onze aannemers in Den Bosch bijvoorbeeld. Het kan gaan om kleinschalige verbouwing binnenshuis, maar er kan ook een serre aangebouwd worden. De aannemer kijkt met u naar uw wensen en maakt hier een offerte en tekening voor. Vervolgens moet er gekeken worden naar vergunningen. Vroeger moest er een bouwvergunning aangevraagd worden, maar die bestaat niet meer. Tegenwoordig heet dat een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen. Afhankelijk van de verbouwing en waar u woont, heeft u wel of geen vergunning nodig. Woont u in een (rijks)monument? Dan heeft u vrijwel altijd een vergunning nodig. Let hierop! Het laatste wat u wil is dat de verbouwingen worden stilgelegd vanwege het gebrek aan vergunningen. Nu u een aannemer heeft en vergunningen heeft aangevraagd kan de verbouwing beginnen. Onthoudt wel dat een verbouwing altijd een grotere impact heeft op uw leven dat u van tevoren had bedacht. Bovendien lopen verbouwingen ook vrij snel uit. Wees hierop bedacht.

Daarnaast zijn er nog andere kleine dingen waar u aan moet denken.

-          Spreek een kosten indicatie af en wees hier strikt in. Hou goed contact met de aannemer zodat u niet              voor verassingen komt te staan.

-          Laat uw buren weten dat u verbouwplannen heeft. Dat is wel zo netjes.

Door al deze tips goed op te volgen zou uw verbouwing prima moeten gaan! Mocht u vragen hebben of wilt u ons inschakelen voor uw verbouwing, neem dan contact met ons op via onze website! 
Over de auteur

Wendy de Veer

Jarenlange ervaring als aannemersbedrijf in Den Bosch. 


Comments


No comments yet! Be the first:

Your Response