Alle categorieŽn


Paginas

Dakkapel of dakraam plaatsen?

Wanneer u meer lichtinval op uw zolder wilt hebben kan een dakraam of een dakkapel een goede oplossing bieden. Daarnaast zijn deze oplossingen relatief goedkoop en zorgen voor een hele nieuwe en volwaardigere ruimte. De keuze voor een dakkapel of een dakraam is niet heel ingewikkeld. Wanneer u naast lichtinval meer ruimte wilt creëren kunt u het beste kiezen voor een dakraam. Met de installatie van een dakraam heeft u ook geen last meer van een schuin plafond waar u niet gemakkelijk onder kunt staan, hierdoor wordt het oppervlakte van de beloopbare ruimte dus groter. Ook is het fijn dat er ramen kunnen worden opengezet in deze ruimte, hierdoor kan de zolder als een functionele ruimte dienen als werkkamer of extra slaapkamer.

Als u alleen meer behoefte heeft aan lichtinval en ventilatie dan kunt u ervoor kiezen om één of meerdere dakramen te laten plaatsen. Deze oplossing is een stuk goedkoper dan een dakkapel en ook gemakkelijk te installeren. Ondanks dat u hiermee geen ruimte wint, kan het de zolder wel een hele andere uitstraling geven.

Voor een dakkapel kunt u kiezen voor een kant-en-klaar model (prefab) of een op maat gemaakte dakkapel die op locatie in elkaar gezet wordt. Kant-en-klare dakkapellen zijn erg populair omdat ze in vele soorten en maten te krijgen zijn. Deze worden, afhankelijk van het merk en model, van hout of kunststof gemaakt. Wanneer u een kant-en-klaar model bestelt kunt u zelf nog een aantal voorkeuren doorgeven aan de fabriek waarna de dakkapel binnen een dag kan worden geïnstalleerd. Prefab dakkapellen zijn licht qua gewicht waardoor ze op uiteenlopende hellende daken kunnen worden geplaatst.

Wanneer u een dakkapel op maat laat maken , wordt dat terplekke gedaan en kunt u kiezen uit verschillende bouw- en afwerkingsmaterialen. Dit is een veel gekozen type als er specifieke wensen zijn voor het ontwerp en de afmetingen. De prijs van zo’n dakkapel valt wel een stuk hoger uit vergeleken met een kant-en-klaar model.

Omdat het plaatsen van een dakkapel een vrij ingewikkelde klus is kunt u dit het best laten uitvoeren door een dakdekker. Dit geeft u garantie op een waterdichte afwerking. Neem voor advies of het maken van een afspraak met een dakdekker bij u in de buurt contact op met dakkapel-garant.nl.
Over de auteur

Sabine van Veld

.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your Response