Alle categorieŽn


Paginas

Plat dak lekkage en zelf de dakdekker willen zijn?

Plat dak lekkage en zelf de dakdekker willen zijn?

En dan opeens ontdekt u een lekkage aan uw dak. Dit komt altijd geheel onverwachts en vaak is hier daarom ook geen geld voor opzij gezet. U kunt een dakdekker inschakelen, maar het is ook zeer begrijpelijk dat u denkt ‘’ik kan deze reparatie ook wel zelf uitvoeren’’. Om zeker te weten dat u de klus kunt uitvoeren is het verstandig om de volgende punten even door te nemen.

Ten eerste is het belangrijk om te weten of u het juiste gereedschap in huis heeft om het dak te repareren. Om van buitenaf het dak op te komen heeft u een goede ladder nodig. Daarnaast heeft u waarschijnlijk een brander nodig en gas voor de brander. Een lekkage aan een platdak brandt u namelijk vaak dicht. Dit soort dingen zijn niet standaard in het gereedschapsassortiment van de meeste mensen.

Een tweede punt is dat u maar net moet weten welk soort dakbedekking u op uw dak hebt liggen. Ieder soort dakbedekking heeft zijn eigen eigenschappen en onderhoud en reparatie handleiding. Als u eenmaal weet wat er op uw dak ligt, APP of SBS bitumen, PVC, EPDM, ECB of Ecodak, dan moet u nog wel ook datgene in huis hebben of weten waar u het koopt.

Heeft u de onderdelen allemaal in huis? Dan is er nog het derde en laatste punt. U moet natuurlijk ook weten hoe u te werk moet gaan. Hiervoor heeft u enig inzicht nodig om te weten welke aanpak u het beste kunt kiezen. Hoe gaat u te weten komen waar de lekkage precies is gelokaliseerd? Hoe zorgt u ervoor dat de lekkage goed worden gerepareerd? Hoe kunt zeker weten dat de lekkage niet terugkomt? Deze vragen moet u kunnen beantwoorden, wil u in staat zijn de reparatie goed uit te kunnen voeren.

Zoals u hierboven leest is het repareren van een dak niet een heel gemakkelijke klus. Daarom raden wij u aan altijd een vakman in te schakelen. Wij komen graag uw dak repareren, op een veilige en duurzame manier. Of u nu een lekkage heeft aan plat dak of schuin dak, wij kunnen u helpen. Dus doe het niet zelf en bespaar u verdere ellende en kosten en schakel onze dakdekkers in Vlaardingen in. 
Over de auteur

Wendy de Veer

Zoals u hierboven leest is het repareren van een dak niet een heel gemakkelijke klus. Daarom raden wij u aan altijd een vakman in te schakelen. Wij komen graag uw dak repareren, op een veilige en duurzame manier. Of u nu een lekkage heeft aan plat dak of schuin dak, wij kunnen u helpen. Dus doe het niet zelf en bespaar u verdere ellende en kosten en schakel onze dakdekkers in Vlaardingen in. 


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn