Alle categorieŽn


Paginas

Toilet betegelen

U kunt zelf uw toilet betegelen, mits u er het geduld en de tijd voor hebt. Door zorgvuldig te werken is het betegelen van uw toilet niet moeilijk namelijk. Voordat u begint heeft u aantal dingen nodig. Hieronder zal ik wat tips uiteenzetten waar de gemiddelde hobbyist niet aan denkt of te laat aan denkt. Hier geef ik dus niet een precieze betegel instructie, maar meer een aantal handige tips!

Tegels & gereedschap

Ten eerste, de tegels. Bekijk goed wat u een mooie tegel vindt en neem er desnoods eentje mee om te testen. Let op het productienummer van de tegels, probeer alle pakketten met eenzelfde nummer te kopen. Deze worden namelijk tegelijk gemaakt en dan weet u zeker dat ze er hetzelfde uit zien. Bij andere nummers kan er een (klein) kleurverschil zijn. Bij het toilet wordt er over het algemeen betegeld tot minimaal 120cm hoog. Het aantal tegels dat u nodig heeft kunt als volgt berekenen. Vermenigvuldig de hoogte met de lengte. Zo krijgt u het aantal vierkante meters. Het is echter belangrijk om hier nog 5% bij op te tellen. Dit is namelijk om het zogenaamde snijverlies te compenseren! Dus wanneer uw muur 20m2 is, moet u tegels kopen voor 21m2. Tot slot is het handig om een pak tegels extra te kopen. Als er dan een keer een tegel sneuvelt heeft u een reserve bij de hand.            
Koop goed gereedschap! Een goede tegelsnijder maakt minder tegels kapot en dit scheelt weer in de kosten. Daarnaast kunt u het best te veel materiaal kopen dan te weinig. Bij de gemiddelde bouwmarkt kunt u producten binnen 30 dagen weer ongeopend terug brengen. Zo hoeft u niet ondertussen naar de bouwmarkt.

Het betegelen

U dient ervoor te zorgen dat de muur egaal is. Anders gaan de tegels scheef staan en dat wilt u niet! Verwijder dus oneffenheden met een plamuurmes en stop scheuren dicht met een vulmiddel. Ten tweede moet de muur stof- en vetvrij zijn. Doe dit met een borstel (stofvrij) en een doek met schoonmaakmiddel of ammoniak(vetvrij). Als de muur een grote zuigende werking heeft is het een goed idee om deze eerst met een primer te behandelen.

Denk erom dat u goede tegellijm gebruikt en dat de onderste laag tegels mooi waterpas is. Door de goede tegellijm verzakken de tegels niet en de onderste laag is de basis voor de hele muur. Overigens moet u er wel aan denken dat natuursteen een ander soort tegellijm vereisen, want dit is een speciaal soort materiaal en vaak erg zwaar. Overleg even met de verkoper, hij weet wel wat u nodig heeft. Durft u toch niet zelf te tegelen en woont u in de buurt van Den Haag? Dan helpen wij u graag. Neem contact met ons op via http://denhaag-klusbedrijf.nl!  
Over de auteur

Sabine van Veld

.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your Response