Alle categorieŽn


Paginas

Zelf glas zetten en een goede glassoort kiezen

Als u van plan bent om zelf uw glas te zetten dan moet u zich goed bewust zijn van de keuzes. Omdat glas zo’n bewerkelijke stof is. Heeft u geen zin om u hierin te verdiepen, dan helpen onze glaszetters uit Den Bosch u graag!

Glassoorten

Ten eerste moet u een keuze maken tussen enkel en dubbel glas. Dubbel glas isoleert beter dan enkel glas, maar is ook duurder. Tegenwoordig wordt er vrijwel alleen maar met dubbel glas gewerkt, tenzij de isolatie niet uitmaakt.
                U kunt ook kiezen voor veiligheidsglas. Dit is glas dat speciaal is ontwikkeld om u te beschermen tegen bepaalde omstandigheden. Het splintert niet bij breuk, daardoor heeft u minder kans op letsel. Daarnaast is er nog inbraak werend glas en brandwerend glas. Het eerste is heel lastig kapot te krijgen en het tweede glas werkt met meerdere brandwerende tussenlagen. Dankzij die lagen in het glas komt brand er lastig door.
                Een andere opties is half transparant glas. Dat is maar doorzichtig vanaf een kant. Dit wordt meestal gekozen om privacy te garanderen, maar kan er ook erg goedkoop uit zien. Een mooi alternatief is melkglas of gezandstraald glas. Hierdoor ontstaat er een mooi effect wat ook nog zorgt voor privacy.
                De laatste optie is verwarmd glas. Door middel van een metaalcoating tussen de ruiten wordt de binnen ruit verwarmd. Deze ruit fungeert vervolgens als een extra verwarming. Nadeel is wel dat er veel warmte verloren gaat.

Weet u genoeg over soorten glas en heeft u uw keuze gemaakt? Dan is het tijd om aan de slag te gaan! Maar, ziet u door de bomen het bos niet meer? Dan kunt u contact met ons opnemen. Wij geven advies op maat en kunnen aan al uw wensen voldoen! Neem snel contact op via de link hierboven.
Over de auteur

Wendy de Veer

Jarenlange ervaring als glaszetter in Den Bosch


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn