Alle categorieŽn


Paginas

integraalhelm

In Nederland ben je verplicht om een helm te dragen als jouw scooter harder rijdt dan 25km/u. Bij een snorfiets die maximaal 25km/u kan rijden is een helm niet verplicht maar het mag uiteraard wel. Er zijn drie soorten helmen met elk hun eigen unieke kenmerken; de integraalhelm, de systeemhelm en de jethelm. Als je kiest voor optimale veiligheid koop je een integraalhelm.

 

Waarom kiezen voor een integraalhelm?

Rijden op een scooter geeft je een vrij gevoel als je langs het stilstaande verkeer rijdt, of helemaal alleen kunt scheuren over de buitenwegen. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje, dan is er niets zo belangrijk als een degelijke helm op je hoofd. De integraalhelm heeft een buitenschil uit één stuk waarmee het een optimale bescherming biedt, ook bij hogere snelheden. Het vizier is open te klappen, verder sluit de helm helemaal af. Opzetten en afzetten duurt iets langer, maar dat is prijs voor extra veiligheid.

 

Integraalhelm door weer en wind

Een groot voordeel van de integraalhelm is dat je helemaal afgesloten bent. Je hebt geen last van koude wind, regen, sneeuw of hagel. In de winter zul je nooit meer last hebben van koude oren wanneer je aankomt op je werk of op school.

 

Voor korte ritten kan het gesloten systeem wel lastig zijn, opzetten en afzetten duurt iets langer dan bij een jethelm het geval is. Wanneer je vaak stopt is het opklapbare deel van een systeemhelm weer heel praktisch. Een integraalhelm biedt optimale veiligheid, gelukkig zijn moderne helmen ook zeer comfortabel om te dragen.

 

High Tech Integraalhelm

Op een warme zomerdag kan een afgesloten integraalhelm verstikkend zijn. Daarom hebben goede integraalhelmen diverse luchtkanalen waar buitenlucht door kan stromen zonder hinderlijk te zijn tijdens de rit. Deze ventilatie zorgt voor een aangename rit in elk weertype. Daarnaast heeft een integraalhelm ook een comfortabele binnenvoering die nauw om het hoofd en gezicht sluit zonder teveel druk uit te oefenen. Kies voor een model waar je de binnenvoering eenvoudig uit kunt verwijderen om deze periodiek te reinigen.

 

De beste investering op jouw veiligheid is een integraalhelm. Als scooter rijder ben je altijd een kwetsbare verkeersdeelnemer, dan is het fijn als je kunt vertrouwen op een helm van hoge kwaliteit die een optimale bescherming biedt. Let altijd op de juiste maat helm die perfect aansluit op jouw hoofd, dan zul je jarenlang veilig kunnen rijden met jouw integraalhelm.
Over de auteur

Derck

het john walker team


Comments


No comments yet! Be the first:

Your Response