Alle categorieŽn


Paginas

Lekdetectie

Een lekkage en vooral de waterschade als gevolg, is voor iedere huiseigenaar een nachtmerrie. Naast de kosten voor het repareren van het lek, moet ook de waterschade worden opgelost. Soms vergoed de opstalverzekering een deel van deze kosten, maar welke?

 

Waterschade ontstaat vaak door een breuk of verstopping in de waterleiding, een gesprongen waterleiding of van een plotseling defect. De kosten hierbij worden soms vergoed door de opstal- en inboedelverzekering. Echter alleen wanneer er kan worden aangenomen dat het niet te wijten is aan nalatigheid of eigen risico gedrag. Tapt u bijvoorbeeld uw waterleiding niet af voordat u op vakantie gaat, dan valt de eventuele schade onder de noemer eigen risico gedrag.

 

De opstalverzekering dekt de schade van spullen die vastzitten in en aan het huis, zoals leidingen en sanitair. Een opstalverzekering is verplicht bij koophuizen waar een hypotheek bij is afgesloten. Bij appartementen geldt vaak dat de Vereniging van Eigenaren de verzekering voor het hele gebouw afsluit en hoeft dit niet individueel te gebeuren.

 

De opstalverzekering vergoed in veel gevallen schade als gevolg van een daklekkage, dakgoot of bovengrondse afvoerpijp in huis. De reparatiekosten van het lek worden niet vergoed, alleen de schade veroorzaakt door het lek. Verder wordt ook vaak de schade veroorzaakt door een lekkage aan de centrale verwarming, waterleiding of verwante installatie vergoed. Tevens wordt vriesschade aan de centrale verwarming en waterleidingen vergoed. Voor alle gevallen geldt dat de schade geheel buiten uw eigen schuld om moeten zijn ontstaan. Heeft u waterschade door een lekkage bij de buren? Deze schade wordt in sommige gevallen vergoed door uw opstalverzekering, maar deze schade valt ook de verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van de betreffende buren.

 

De inboedelverzekering vergoed schade aan uw inboedel, zoals uw meubilair. Wat een inboedelverzekering precies allemaal vergoed, verschilt per maatschappij enorm. Lees daarom de voorwaarden van uw verzekering door om hier goed van op de hoogte te zijn.

 

Wanneer u wilt dat uw verzekering uw schade vergoed, moet de claim wel goed gedocumenteerd zijn en alle formulieren juist zijn ingevuld. De juiste formulieren kunt u vaak van de website halen van uw verzekeringsmaatschappij. Uw verzekeringsmaatschappij zal in veel gevallen een lekdetectie onderzoek eisen, om zo de lekkage op te sporen zonder extra schade te veroorzaken. Met een lekdetectie hoeft er namelijk geen hak- en breekwerk worden verricht.

 

Heeft u een lekdetectie nodig? Wij zijn gespecialiseerd in het opsporen van lekkages. Met verschillende methoden zijn wij in staat altijd uw lekkage te vinden. Schroom niet en neem contact op met onze mannen in Dordrecht
Over de auteur

Wendy de Veer

Heeft u een lekdetectie nodig? Wij zijn gespecialiseerd in het opsporen van lekkages. Met verschillende methoden zijn wij in staat altijd uw lekkage te vinden. Schroom niet en neem contact op met onze mannen in Dordrecht.


Comments


No comments yet! Be the first:

Your ResponseMeest bekeken - Alle categorieŽn